Για υπερχρέωση των καταναλωτών κινητής μίλησε ο Ν. Χριστοδουλάκης

0

xristodoulakis

Θέμα υπερβολικής χρέωσης των καταναλωτών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εντόπισε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και όπως είπε πριν λίγο κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, ζήτησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να μεριμνήσει. Δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στο θέμα και το μόνο που είπε είναι ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο της εν αγνοία υπερχρέωσης ανυποψίαστων καταναλωτών».

Μετά από τη δήλωση αυτή του κ. Χριστοδουλάκη ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης άδραξε την ευκαιρία για να επαναλάβει τις απόψεις του για την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων). Χαρακτήρισε «στρεβλό» όλο το σύστημα που διέπει τις ρυθμιστικές αρχές και ειδικά την ΕΕΤΤ που, όπως είπε, παίζει και το ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη διαφωνία του γιαυτό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).​

Share.

Leave A Reply