Κοινή πλατφόρμα IoT προωθούν Samsung, LG & SK Telecom

0

Μεγαλύτερος πάροχος της Νότιας Κορέας, η SK Telecom (SKT) συνεργάζεται με τους τοπικούς γίγαντες της Samsung και LG, με στόχο τη εγκαθίδρυση μέχρι το τέλος του έτους, μίας κοινής πλατφόρμας για την απρόσκοπτη σύνδεση οικιακών συσκευών και εφαρμογών για smartphones.

smarthome

Ο στόχος είναι, μέσω της πλατφόρμας της SKT Smart Home app, να επιτρέψει στους καταναλωτές να ελέγχουν και να παρακολουθούν τις οικιακές συσκευές Samsung και  LG που διασυνδέονται μέσα από τη λογική του SmartHome. Αυτά τα συνδεδεμένα προϊόντα περιλαμβάνουν ψυγεία, πλυντήρια, κλιματιστικά, ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες και φούρνους.

“Έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο συνεργασίας με διάφορες επιχειρήσεις που έχουν τις δικές τους υπηρεσίες SmartHome, ώστε να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα της χρήσης από την πλευρά των πελατών», δήλωσε ο Yoon C. Lee, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Samsung.

Η Samsung έχει δηλώσει από τον Ιανουάριο, ότι το 90% όλων των προϊόντων της θα λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα του IoT (Internet of Things) μέχρι το 2017, με την εταιρεία να στοχεύει να ανεβάσει το ποσοστό στο 100% το 2020.

Ο Choi Seong-ho, επικεφαλής του αντίστοιχου επιχειρηματικού κέντρου της LG, είπε ότι ελπίζει η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας κατασκευαστών εξοπλισμού και παρόχων τηλεπικοινωνιών για την επίτευξη αμοιβαίας ανάπτυξης του οικοσυστήματος.

Share.

Leave A Reply