Στην κορυφή του Ολύμπου οι εναερίτες OTE-COSMOTE

0

Στο βουνό του Ολύμπου πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τους εναερίτες και αναρριχητές ΟΤΕ & COSMOTE, για τη συνεχή ενίσχυση των δεξιοτήτων τους για το δύσκολο έργο που επιτελούν, που δεν είναι άλλο από τη διασφάλιση της δικής μας επικοινωνίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ote-cosmote-enaerites

Οι εναερίτες του Ομίλου ΟΤΕ βρέθηκαν στο Λιτόχωρο Πιερίας, που αποτέλεσε τη βάση τους πριν την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Εκεί συναντήθηκαν με τον, σταθερό επί σειρά ετών εξωτερικό συνεργάτη της εταιρείας, κ. Άρη Θεοδωρόπουλο, έναν από τους πρώτους και πιο αναγνωρισμένους επαγγελματίες εκπαιδευτές ορειβασίας & αναρρίχησης,, με εκτεταμένη δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας και αποτελεί σημαντικό πυλώνα του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους τεχνικούς των εταιρειών ΟΤΕ-COSMOTE. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να παρέχει όχι μόνο γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και μια συνολική εμπειρία επίτευξης στόχων, ομαδικότητας και συναδελφικότητας.

Η ημέρα ξεκίνησε με σεμινάριο σε θέματα υγείας και ασφάλειας, ενώ δόθηκαν χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και τη διέλευση από δύσβατες περιοχές, τόσο για την αποφυγή ατυχημάτων, όσο και για την αντιμετώπισή τους. Το πρώτο σκέλος της ανάβασης περιελάμβανε πεζοπορία έως τα 2.700μ περίπου, όπου έγινε διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος». Την επόμενη ημέρα ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος, με την αναρρίχηση στην κορυφή του Ολύμπου, στα 2.917μ και την κατάβαση για την επιστροφή. Το τρίτο και τελευταίο σκέλος πραγματοποιήθηκε στον Πλαταμώνα, όπου οι εναερίτες τεχνικοί του ΟΤΕ και της COSMOTE εκπαιδεύτηκαν σε περιστατικά διάσωσης σε περίπτωση ατυχήματος.

ote-cosmote

Οι δυσκολίες πρόσβασης μέσα από λίμνες, ποτάμια και δάση και οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στα ορεινά, όπου βρίσκονται πολλοί σταθμοί βάσης σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και επιβάλλουν τακτικές εκπαιδεύσεις σε δύσβατες περιοχές. Περιγράφοντας την εμπειρία συμμετοχής του, ο εναερίτης ΟΤΕ-COSMOTE Σήφης Παπακώστας μας είπε: «ήταν μια μοναδική εμπειρία μεταξύ συναδέλφων. Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο είναι πως βάζει τον εαυτό σου να καταλάβει ποια είναι τα όριά σου». Πως νοιώθουν άραγε όσοι κάνουν μια τέτοια δουλειά, τόσο διαφορετική από τις δικές μας και σίγουρα πιο απαιτητική σε σωματικό σθένος και αντοχές; Η απάντηση του Σήφη αφοπλιστική, δείχνοντας το πάθος που διαθέτουν οι εναερίτες για το ιδιαίτερο επάγγελμά τους: «Η πιο δύσκολη ειδικότητα στον ΟΤΕ είναι η δουλειά γραφείου».

Οι τεχνικοί του ΟΤΕ και της COSMOTE φροντίζουν καθημερινά για την απρόσκοπτη επικοινωνία μας, ακόμα και με τις πιο δύσκολες συνθήκες. Διαθέτουν την απαραίτητη κατάρτιση, την εκπαίδευση, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την κατάλληλη εμπειρία για να διορθώσουν κάθε βλάβη, όσο δύσκολη κι αν είναι, όσο μακριά κι αν βρίσκεται, ανεξάρτητα από την ημέρα και την ώρα που εκδηλώθηκε.

Share.

Leave A Reply