Καινοτομία στα εργαστήρια της ESET και επίσκεψη του Robert-JanSmits

0

Ο Robert-JanSmits, Γενικός Διευθυντής για Έρευνα και Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το ESETResearchCenter, που στεγάζεται στα δύο μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Σλοβακίας, το SlovakUniversityofTechnology (SUT) και το ComeniusUniversity (CU), στη Μπρατισλάβα.

ESET_Smits_Trnka

Η ESET, που έχει αναγνωριστεί ως κορυφαία εταιρία στην ασφάλεια IT* στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την IDC* και τη Gartner*, άνοιξε το εργαστήριο και ξεκίνησε ένα ακαδημαϊκό μάθημα σχετικά με την ασφάλεια IT στα δύο πανεπιστήμια μέσα στο έτος. Την παρουσίαση του εργαστηρίου πραγματοποίησαν ο MiroslavTrnka, συνιδρυτής της ESET, ο JurajMalcho, ChiefResearchOfficer της ESET και ο  ερευνητής της ESET, PeterKosinar. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρύτανης του SUT, RobertRedhammer, ο Πρύτανης του CU, KarolMicieta και ο Πρόεδρος του ινστιτούτου Slovak Academy of Sciences, PavolSajgalik.

Αφοσιωμένη στην έρευνα και την εκπαίδευση σε ακαδημαϊκό επίπεδο, η ESET ξεκίνησε τη λειτουργία του πρώτου ESET Research Center στα δύο αυτά κύρια πανεπιστήμια της Σλοβακίας κατά το Φεβρουάριο. Ο στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τους φοιτητές και ερευνητές του Τμήματος Πληροφορικής (SUT) και του Τμήματος Μαθηματικών και Φυσικής (UC), παρέχοντας τις συμβουλευτική σχετικά με την έρευνα και τις ακαδημαϊκές τους διατριβές, καθώς και με τη διεξαγωγή πρακτικών πειράματων στον τομέα της ασφάλειας πληροφορικής. Η ESET ετοιμάζει επίσης ένα μάθημα για Αντίστροφη Μηχανική / IT Security, ως μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματός τους.

«Είχαμε την τιμή να συναντήσουμε τον Robert Jan-Smits και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την κατάσταση της έρευνας και της καινοτομίας και πώς η ESET συμβάλλει σε αυτόν τον τομέα. Ως η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλειας IT * με έδρα την ΕΕ, είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τις ιδέες μας με τη βιομηχανία μας, με στόχο να ωφεληθεί καταρχήν η ερευνητική εργασία και, τελικά, κάθε Ευρωπαίος πολίτης», δήλωσε ο ChiefResearchOfficer της ESET, JurajMalcho.

Share.

Leave A Reply