Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Πλήγμα για τα δίκτυα οι υπηρεσίες instant messanging των ΟΤΤ’s

0

Σημαντική  μείωση σημειώνεται πλέον στα έσοδα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας από την υπηρεσία ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων εξαιτίας της ανάπτυξης των Over The Top παικτών που προσφέρουν υπηρεσίες instant messanging, όπως το WhatsApp.

IM

Σύμφωνα με  σχετική αναφορά της Strategy Analytics, που παρουσίασε ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών) η δημοτικότητα των apps, που παρέχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, πλήττει σοβαρά τα έσοδα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Ειδικότερα, με βάση τις εκτιμήσεις τα έσοδα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων από υπηρεσίες sms και mms αναμένεται έως το 2021, να μειωθούν κατά 42%, κατερχόμενα σε 53 δις δολ. από 92 δις το 2014, προς όφελος των υπηρεσιών των ΟΤΤs. Βάσει των ιδίων στοιχείων ο αριθμός των καταναλωτών, που χρησιμοποιούν υπηρεσίες instant messanging, αυξήθηκε περισσότερο από 40% το 2014, με τον κάθε χρήστη να στέλνει – κατά μέσο όρο – πλέον των 900 άμεσων μηνυμάτων το μήνα. Ο αριθμός αυτός είναι οκτώ φορές μεγαλύτερος από τη μέση χρήση υπηρεσιών ανταλλαγής sms μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Share.

Leave A Reply