Εταιρία αισθητήρων εξαγόρασε η Google

0

Ο γίγαντας του διαδικτύου Google απέκτησε για περίπου $ 85.000.000 τη startup εταιρία Lumedyne Technologies Inc. η οποία σχεδιάζει προηγμένους νανο-αισθητήρες (MEMS).

mems

Η Lumedyne Technologies, τράβηξε την προσοχή της Google, όταν παρουσίασε ένα λειτουργικό πρωτοτύπου ενός επιταχυνσιομέτρου που μέσω μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας βελτιώνει δραματικά την ακρίβεια των σημερινών αδρανειακών αισθητήρων που χρησιμοποιούνται για υπολογισμό της ταχύτητας και θέσης των φορέων τους.

Η τεχνολογία της Lumedyne λύνει το βασικό πρόβλημα που παρουσιάζουν οι αδρανειακοί αισθητήρες και είναι το γεγονός ότι τα σφάλματα μέτρησης μπορεί να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε μετά από μερικές ώρες να δίνουν λανθασμένο προσδιορισμό θέσης, αν η συσκευή δεν λάβει δεδομένα από άλλες πηγές (όπως GPS). Το πρόβλημα αυτό γίνεται σοβαρότερο αν ο χρήστης βρίσκεται σε κλειστό χώρο ο οποίος δε βρίσκεται σε επαφή με άλλα συστήματα προσδιορισμού θέσης.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον της Google για τη Lumedyne μπορεί να είναι περισσότερο για τη χρήση της τεχνολογίας σε εξωτερικούς χώρους από ό, τι σε εσωτερικούς χώρους, με κύριο πεδίο εφαρμογής τη βελτίωση των αυτόνομων οχημάτων.

Η Lumedyne ιδρύθηκε το 2006 ως Omega sensors από τον Brad Chisum και τον Richard Waters και βασίστηκε στα σχέδια του Waters  για MEMS αισθητήρες και είχαν δοκιμαστεί σε διαστημικές αποστολές και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο Σαν Ντιέγκο.

Share.

Leave A Reply