Ακυρώθηκε η παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Κυπέλλου 2013-2016

0

EPO-Forthnet

Το γραφείο τύπου της Forthnet, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι τελεσιδίκησε η προσφυγή της κατά την ανάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος για τις περιόδους 2013-2016 στην κυπριακή εταιρία «Media Goal LTD».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η Forthnet γνωστοποιεί ότι με την υπ. αριθμ. 2026/2015 τελεσίδικη απόφασή του, το Εφετείο Αθηνών επικύρωσε την υπ. αριθμ. 731/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήρη δικαίωση της θέσης της εταιρείας μας, καθώς αναγνωρίζει ως εξ υπαρχής άκυρη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, με την οποία παρανόμως παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, για την τριετία 2013-2016, στην Κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων «Media Goal LTD».

Η Forthnet είχε εξ αρχής καταγγείλει το παράνομο της απόφασης της ΕΠΟ, προσφεύγοντας στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προς αποκατάσταση της νομιμότητας.

Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης του Εφετείου, αναμένουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ θα προβεί άμεσα σε όλες τις επιβαλλόμενες νόμιμες ενέργειες, διακόπτοντας άμεσα την παρανομία και προχωρώντας σε ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ακολουθώντας αυτή τη φορά όλες τις νόμιμες διαδικασίες. “

Η καταγγελία της Forthnet, βασίστηκε στο ότι η Media Goal, δεν είναι τηλεοπτική εταιρεία. Κάτι που όμως είναι προαπαιτούμενο από το άρθρο 84 του Νόμου 2725, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να συνάπτει σχετικές συμβάσεις ανάθεσης δικαιωμάτων, μόνο με τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Share.

Leave A Reply