Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει η τελική ακρόαση της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για το συμβάν με τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος που διανέμει η Digea στις 28 Απριλίου.

cables

Έχουν προηγηθεί οι προβλεπόμενες αυτοψίες από τα στελέχη της ΕΕΤΤ στις εγκαταστάσεις της Digea και μια πρώτη ακρόαση που ουσιαστικά αφορούσε το γεγονός ότι ο φορέας παροχής δικτύου τηλεόρασης καθυστέρησε μια μέρα να παρέχει στην Επιτροπή τα στοιχεία που του ζητήθηκαν μετά το συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο συμπέρασμα των ελέγχων που έχει κάνει η ΕΕΤΤ, η ίδια η Digea και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που όρισε η Digea, είναι ότι η διακοπή προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος και συγκεκριμένα από λάθος παρέμβαση στο σύστημα, καθώς και ότι υπάρχουν όλα τα εφεδρικά συστήματα που έχουν προβλεφθεί.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply