Συνεχίζεται το έργο των αγροτικών δικτύων

0

Κανονικά με βάση το χρονοδιάγραμμα προχωρά το έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) Rural Broadband, Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Χαρακόπουλου,  ο υπουργός αναπληρωτής Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

broadband_rural

Όπως ελέχθη οι υποδομές θα είναι έτοιμες στο τέλος του 2016 και θα έχουν καλύψει όλες τις περιοχές που έχουν προβλεφθεί.

Ωστόσο, αυτό που δεν είναι γνωστό και δεν συζητήθηκε στο πλαίσιο της ερώτησης είναι αν θα χρειασθεί το έργο (συνολικού προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ) να λάβει μεγαλύτερη, από την αρχικά προβλεπόμενη, χρηματοδότηση από το ΣΕΣ (2014 – 2020) καθώς και το αν εν τέλει θα σχεδιαστεί και η συνέχειά του, δηλαδή το Rural Broadband 2, όπως είχε στόχο η προηγούμενη κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι ότι στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα τα έργα που αφορούν τις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής Επικοινωνιών) αφενός θα είναι λιγότερα από αυτά του ΕΣΠΑ, καθώς είναι λιγότερα και τα διαθέσιμα κονδύλια, αφετέρου είναι διασπαρμένα στα διάφορα προγράμματα.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει χωριστεί σε τρία τμήματα: Ο ΟΤΕ έχει αναλάβει τις περιοχές Θράκης, Μακεδονίας, δυτικής Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, η κοινοπραξία των Intrakat – Intracom Holdings – Hellas On Line Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, νότια Ήπειρο, Εύβοια, Κυκλάδες και επίσης ο ΟΤΕ τις περιοχές Πελοποννήσου, κεντρικής Στερεάς, Δωδεκανήσου και Κρήτης.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply