Η Ericsson ανακοίνωσε πως ενώνει τις δυνάμεις της με τη Scania και το Royal Institute of Technology της Σουηδίας (Kungliga Tekniska Högskolan, γνωστό και ως KTH) στο Integrated Transport Research Lab (ITRL) για να εξερευνήσουν τις λύσεις μεταφορών του μέλλοντος.

ericsson_scania

Η κοινή πρωτοβουλία, που θα εξερευνήσει τομείς όπως τα αυτόματα λεωφορεία και τα εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας, είναι μέρος του προγράμματος “5G for Sweden” το οποίο ανακοινώθηκε το Μάρτιο.

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει ειδικούς τεχνολογίας της Ericsson, κορυφαίους επιστήμονες του KTH και ειδικούς του κλάδου από τη Scania, οι οποίοι θα αναπτύξουν από κοινού ιδέες και προτάσεις με σκοπό να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για τη δημιουργία συστημάτων μεταφορών του μέλλοντος.

Η Sara Mazur, Headof Research, της Ericsson αναφέρει: «Στόχος της έρευνας είναι να επιβεβαιώσει και να εξελίξει τις τεχνολογίες και λύσεις που μπορούν να ωφελήσουν τις μεταφορές και υποδομές στο μέλλον. Η προσδοκία μας είναι να αναπτύξουμε και να εισάγουμε νέα προϊόντα και επιχειρηματικά μοντέλα σε συνεργασία με τη Scania στον τομέα των μεταφορών, όπως επίσης και σε άλλες νέες αγορές.»

Η Sara Mazur προσθέτει: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον ενεργό μας ρόλο στο πρόγραμμα 5G for Sweden, το οποίο στοχεύει στο να βελτιώσει τη Σουηδική κοινωνία και το έργο ITRLείναι σύμφωνο με το όραμα της Ericsson για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία.»

Το ITRL Lab θα διαρκέσει μέχρι τέλη Ιουνίου 2021.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply