Παιάνες επενδύσεων …αλλά, από Ιούνιο!

0

«Λεφτά υπάρχουν» λένε από την Παιανία και ετοιμάζονται να τα τοποθετήσουν σε επενδύσεις υψηλής απόδοσης. Σε ποια χώρα άραγε θα σας γελάσουμε, αλλά θα μας έκανε -ευχάριστη- έκπληξη αν η Ελλάδα θα ήταν μία από τις χώρες προορισμού. Δύσκολο θα πείτε και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που το Δ.Σ. της Holdings θα συνεδριάσει τον Ιούνιο. Μέχρι τότε -λογικά- θα έχει λήξει το πρόγραμμα-γέφυρα και θα ξέρουμε(;) που πατάμε.

Τα θυμάστε τα προγράμματα digi-something που ο κάθε τυχαίος έκανε ένα φάκελο έργου και προσδοκούσε σε επιδότηση; Ολόκληρη φάμπρικα συμβούλων και αεριτζήδων είχε στηθεί και περίμεναν όλοι να κάτσουν στο μεγάλο φαγοπότι των Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Κανείς δεν διάβαζε τα ψιλά γράμματα που έλεγαν ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου θα γινόταν έλεγχος. Βέβαια ακόμα και όσοι το διάβαζαν, δεν το πίστευαν …  Αποτέλεσμα: όσοι εξάντλησαν τη δημιουργικότητά τους και «τσίμπησαν» ενδεχομένως τις τιμές τους «τσίμπησε» ο έλεγχος και η πόρτα του ταμείου έκλεισε. Οι περισσότεροι έβαλαν την ουρά στα σκέλια. Άλλοι, προτίμησαν τη γραμμή «Η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση».     

Υπάρχουν και καλά νέα: Την πεποίθηση ότι οι στόχοι της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 μπορούν να επιτευχθούν, εκφράζει η ECTA, μέσω σχετική επιστολής που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν και ακόμη υπάρχει χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, η ECTA υποστηρίζει ότι το μέλλον της ψηφιακής αγοράς μπορεί να εξελιχθεί… λαμπρό, αρκεί το περιρρέον κανονιστικό περιβάλλον να εννοεί τη στόχευση προς την ίδια κατεύθυνση. Μονόδρομο για το ευοίωνο μέλλον της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς αποτελεί, σύμφωνα πάντα με την ECTA, ο υγιής ανταγωνισμός, τον οποίο καλεί την Κομισιόν να προάγει. Ecta-κτα! 

Share.

Leave A Reply