Η Nokia και η Alcatel-Lucent επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες για τη διερεύνηση της πιθανότητας πιθανής συγχώνευσης. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς το συμπέρασμα ότι η Nokia προτίθεται να καταθέσει δημόσια προσφορά εξαγοράς της Alcatel-Lucent.

Nokia-ALU

Η αναμονή μιας τέτοιας συγχώνευσης επανήλθε μετά από αναφορές ότι η Nokia σκοπεύει να ξεχωρίσει από το κυρίως σώμα της εταιρίας το τμήμα που ασχολείται με το λογισμικό πλοήγησης ‘Here’ και να προβεί σύντομα προς την πώλησή τους. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε ουσιαστικά τη Nokia προς μία και μοναδική δραστηριότητα, που δεν είναι άλλη από αυτή του εξοπλισμού του δικτύου.

Το Bloomberg αναφέρει, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα ότι η Nokia βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του τμήματος ασύρματων δικτύων της Alcatel-Lucent. Αν και η πλήρης εξαγορά της Alcatel βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση, η αγορά της μόνο του τμήματος ασύρματων τεχνολογιών παραμένει το πιο πιθανό σενάριο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply