Η Forthnet τοποθετείται επίσημα για το τίμημα χρήσης συχνοτήτων

0

Forthnet-Nova

Σχετικά με τις υποχρεώσεις των τηλεοπτικών σταθμών για καταβολή τιμήματος χρήσης συχνοτήτων και σε συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά η Forthnet εξέδωσε Δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει τα παρακάτω:

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης για τον καταλογισμό οικονομικού ανταλλάγματος σε τηλεοπτικούς σταθμούς για την χρήση των συχνοτήτων και για την αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων αλλά και για την πλήρη ενημέρωσή του κοινού, η εταιρεία μας κάνει γνωστά τα ακόλουθα: 

  1. Η εταιρεία μας, Forthnet Media ΑΕ, έχει καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, το ποσό των 77,5 εκατομμυρίων ευρώ, τόσο για την δορυφορική εκπομπή όσο και για τη χρήση των επίγειων συχνοτήτων.
  2. Είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας να καταλογίζει τα τέλη σε κάθε υπόχρεο φορέα. Τα τέλη για τα έτη 2011, 2012 και 2013, έχουν ήδη επιβαρύνει τα οικονομικά αποτελέσματα των αντίστοιχων χρήσεων  και περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της εταιρείας.
  3. Όπως έχουμε εκπληρώσει στο ακέραιο μέχρι σήμερα, κάθε σχετική υποχρέωση προς το Ελληνικό Δημόσιο, το αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε και για τα ανωτέρω ποσά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Share.

Leave A Reply