Η Google σχεδιάζει να καταργήσει το roaming για τους Αμερικανούς

0

Η Google βρίσκεται σε συζητήσεις με την Hutchison Whampoa σχετικά με την ενεργοποίηση για τους Αμερικανούς καταναλωτές της δυνατότητας να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να συνεπάγεται πρόσθετες χρεώσεις περιαγωγής.
Ο γίγαντας του διαδικτύου θέλει να εξασφαλίσει για τους χρήστες της υπηρεσίας της ενιαία χρέωση για τη φωνή, το κείμενο ή τα δεδομένα οπουδήποτε και αν βρίσκονται στον κόσμο.

project-nova-google

Η επίτευξη συμφωνίας χονδρικής πρόσβασης με την Hutchison θα δώσει τη δυνατότητα εισόδου σε αρκετές αγορές στις οποίες η κινεζική εταιρία διαθέτει δίκτυα, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και το Χονγκ Κονγκ.
Η στρατηγική της Google ταιριάζει με τη δική του φιλοσοφία της Hutchison, η οποία ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία “Feel 3” η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές της να χρησιμοποιούν υπηρεσίες κινητού, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό σε ορισμένες χώρες, με το ίδιο κόστος με την εγχώρια χρήση.

Μιλώντας στο Mobile World Congress τον περασμένο μήνα, ο Sundar Pichai, SVP των προϊόντων της Google, επιβεβαίωσε τα σχέδια της εταιρίας να προσφέρει τις δικές της υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας κατά τους προσεχείς μήνες.
Ωστόσο, τόνισε ότι η Google δεν έχει την πρόθεση να είναι ο φυσικός πάροχος δικτύου σε ευρεία κλίμακα. Ο Pichai είπε απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την έναρξη μιας πιθανής MVNO Google υπηρεσίας είχε επιβεβαιώσει ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα ανάλογο σχέδιο μαζί με διεθνείς παρόχους δικτύου. “Ο στόχος μας εδώ είναι να δημιουργήσουμε μια σειρά από καινοτομίες».

Share.

Leave A Reply