Η Ελβετική ωρολογοποιία βάζει εμπόδια στην Apple

0

Η Apple δεν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τη διάθεση του SmartWatch της στην Ελβετία τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, λόγω δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, που κατέχει από το 1985 o William Longe, ιδιοκτήτης της φίρμα ρολογιών πολυτελείας «Leonard».

swiss

Έτσι, ο τεχνολογικός γίγαντας των ΗΠΑ δεν θα μπορεί έως τις 5 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους να χρησιμοποιήσει στα ρολόγια του την εικόνα ενός μήλου ούτε τη λέξη “μήλο” εντός της ελβετικής επικράτειας

Επίσης ένα άλλο μέτωπο για την Apple, ανοίγει στην Ελβετία. Η Swatch, η μεγαλύτερη ωρολογοποιία στον κόσμο, αποκάλυψε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ανταγωνισμού για τα  SmartWatch της Apple. Τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να θέσει φθηνά προγραμματιζόμενο NFCτσιπ στα ρολόγια της, ώστε να τα κάνει συμβατά με POSανέπαφων πληρωμών. Αυτή η κίνηση θα πλήξει έναν τμήμα του στρατηγικού σχεδιασμού της Appleγια σύνδεση των ρολογιών της στη συνείδηση του κοινού, με την έννοια των ανέπαφων πληρωμών και της τεχνολογικής τάσης που αυτές αντιπροσωπεύουν.

swiss-patent

Share.

Leave A Reply