Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Έρευνα στους IT Managers αποκαλύπτει τις σημαντικότερες τεχνολογικές ανησυχίες της κυβερνοασφάλειας

0

Τα αποτελέσματα έρευνας χρηστών ανακοίνωσε η ESET®, την οποία διεξήγαγε με στόχο να εντοπίσει τις σημαντικότερες ανησυχίες που απασχολούν τους IT managers σε ότι αφορά τεχνολογικά θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα αποτελέσματα μαρτυρούν τις πολλές, διαφορετικές και αλληλοσυγκρουόμενες προτεραιότητες που εμφανίζονται στο επιχειρησιακό IT περιβάλλον, καθώς και την ανάγκη των managers και των administrators για εργαλεία που απλοποιούν τις διαδικασίες και εξοικονομούν χρόνο.

kybernoasfaleia

 

ERA-command-center[1]

«Η έρευνά μας δείχνει ότι εξίσου οι IT managers και οι IT administrators αναζητούν λύσεις που παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία, έχουν υψηλές επιδόσεις και εξοικονομούν χρόνο», δήλωσε ο Andrew Lee, CEO της ESET Βόρειας Αμερικής. «Καθώς οι επιχειρήσεις γίνονται πιο ελκυστικός στόχος για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, η ύπαρξη προληπτικής προστασίας που είναι εύκολη στη διαχείριση, αλλά ταυτόχρονα αποδοτική, γίνεται όλο και πιο σημαντικό ζήτημα. Πλέον, αφού η σχεδιαστικά ανανεωμένη σουίτα ασφαλείας μας για επιχειρήσεις είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορούμε να ικανοποιήσουμε αυτό το αίτημα σε πολλές αγορές.»

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 1.000 IT managers και IT administrators, προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τις προτεραιότητες σε θέματα ασφάλειας και τη σημασία που οι δύο αυτές κατηγορίες επαγγελματιών δίνουν σχετικά με τις διάφορες πτυχές της στο εσωτερικό ενός οργανισμού. Η έρευνα διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τη χρήση του λογισμικού Tech Validate, κορυφαίου στο χώρο της αυτοματοποίησης του περιεχομένου μάρκετινγκ. Ενενήντα εννέα τοις εκατό των ερωτηθέντων αξιολόγησε την «ευκολία στη χρήση» ως «πολύ σημαντική» ή «σημαντική» για τη διαχείριση της ασφάλειας και το 87 τοις εκατό των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι ένας διαδικτυακός πίνακας θα ήταν χρήσιμος για την εξοικονόμηση του χρόνου των IT administrators.

Το ESET Remote Administrator, το οποίο βρίσκεται στον πυρήνα της σχεδιαστικά ανανεωμένης σουίτας ασφαλείας για επιχειρήσεις, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε η ESET παγκοσμίως, προσφέρει ένα mobile-friendly διαδικτυακό πίνακα, έτσι ώστε οι IT administrators να μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε προσέγγιση διαχείρισης, από οποιαδήποτε συσκευή και απ’ οπουδήποτε. Αυτή η κονσόλα απομακρυσμένης διαχείρισης έχει επανασχεδιαστεί για να αυξήσει την ευχρηστία, να βελτιώσει την ασφάλεια και να μειώσει το συνολικό κόστος υλοποίησης και διαχείρισης. Περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης εργασιών για την ελαχιστοποίηση των διακοπών, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την αυτόματη λειτουργία ενεργειών βάσει δυναμικής ομαδοποίησης τερματικών.

Σχεδόν οι μισοί των ερωτηθέντων (49 τοις εκατό) ανέφεραν ότι ξοδεύουν τουλάχιστον το 10 τοις εκατό του χρόνου διαχείρισης IT σε αναφορές για την τήρηση ρυθμιστικών κανόνων και πολιτικών. Το ESET Remote Administrator διαθέτει δεκάδες διαθέσιμες αναφορές, γεγονός που καθιστά εύκολη τη δημιουργία προσαρμοσμένων προτύπων αναφοράς, μέσα από τη χρήση περισσότερων από 1.000 πηγών δεδομένων, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν γρήγορα και εύκολα να συντάξουν αναφορές.

Η αποκατάσταση συμβάντων ασφαλείας, η εγκατάσταση και ενημέρωση των clients εμφανίζονται ως οι εργασίες που καταναλώνουν «υπερβολικά πολύ χρόνο», σύμφωνα με τους ερωτηθέντες. Ο νέος ESET Remote Administrator προσφέρει δυναμικές ομάδες, triggers, εργασίες και πολιτικές διευκολύνοντας την αυτοματοποίηση των διαδικασιών, και απελευθερώνοντας χρόνο στους IT administrators.

Το δεκαέξι τοις εκατό των ερωτηθέντων κατατάσσει το Bring Your Own Device (BYOD) ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση στη διαχείριση ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις» με την «έλλειψη χρόνου» να ακολουθεί στο δεκαπέντε τοις εκατό. Το BYOD αποτελεί μια αυξανόμενη προτεραιότητα για πολλούς οργανισμούς, αλλά οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την εφαρμογή μιας λύσης διαχείρισης φορητών συσκευών (MDM) ήταν η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης και η ταλαιπωρία της προσθήκης άλλου ενός εργαλείου διαχείρισης.

Ο ESET Remote Administrator και το ESET Endpoint Security για Android προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια για τις κινητές συσκευές και τη διαχείρισή τους, χωρίς να προσθέτουν πολυπλοκότητα ή επιπλέον εργαλεία διαχείρισης. Καθώς το ESET Remote Administrator διευκολύνει την αυτοματοποίηση των καθημερινών εργασιών διαχείρισης, εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο για τους IT administrators, δίνοντας τους τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στο να κάνουν πιο ανταγωνιστική την επιχείρηση τους.

Το νέο περιβάλλον εργασίας των λύσεων ασφάλειας της ESET για επιχειρήσεις απλοποιεί τις λειτουργίες παρακολούθησης, ρύθμισης και ελέγχου των εργασιών του δικτύου, διασφαλίζοντας την έγκαιρη ενημέρωση της επιχείρησης και την προστασία της από ανεπιθύμητες και κακόβουλες ενέργειες.

Share.

Leave A Reply