Με μπαλόνια, αερόστατα και drones…

0

Για μια ακόμη χρονιά η Google ανακοινώνει ότι θέλει να γίνει πάροχος δικτύου. Όχι όμως σε μέρη που δραστηριοποιούνται ήδη πάροχοι κινητής, ούτε σε μέρη που η κινητή είναι commodity. Αυτό που αναζητά είναι “mobile virgin”, περιοχές για να μυήσει νέους χρήστες που θα πρόθυμοι να δεχθούν ένα καλό πακέτο internet αλλά και περιεχομένου.

3029099-poster-p-1-rs-google-buys-titan-aerospace-the-drone-company-facebook-had-its-eye

Θυμάστε ίσως το Project Loon, την καινοτόμα προσπάθεια της Google και του “X” Lab της να φέρει προσιτό Internet σε όλο τον κόσμο μέσω των μπαλονιών/αερόστατων της εταιρείας, τότε σίγουρα παρακολουθήσατε με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του Sundar Pichai που βρέθηκε στο MWC 2015 σύμφωνα με τις οποίες, το επόμενο… βήμα περιλαμβάνει και τη χρήση drones μέσω του Project Titan.

Η Google είχε εξαγοράσει την εταιρεία Titan Aerospaces πριν έναν περίπου χρόνο (μετά από… μάχη με το Facebook που την είχε και εκείνο διεκδικήσει)  και τώρα διαβάζουμε πως το team της δεύτερης ετοιμάζει έναν νέο τύπo drones που θα είναι εξαιρετικά ελαφριά και θα λαμβάνουν ενέργεια από τον ήλιο, ενώ θα μπορούν να αιωρούνται σε μία περιοχή της στρατόσφαιρας. Έτσι, θα μπορούν να προσφέρουν Internet σε μία περιοχή στο έδαφος, συμπληρώνοντας τις υπάρχουσες υπηρεσίες με extra bandwitch ή παρέχοντας πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ένα έκτακτο περιστατικό, όπως π.χ. ένα σεισμό ή μία φυσική καταστροφή.

Το Project Loon και τα drones του Project Titan θα μπορούν να λειτουργούν συμπληρωματικά, με τα δεύτερα να μπορούν να έχουν περισσότερες δυνατότητες ελιγμών, ώστε να καλύψουν γρήγορα μία συγκεκριμένη περιοχή όπου υπάρχει ανάγκη.

Όπως σημείωσε μάλιστα ο Pichai, στόχος και ελπίδα της Google είναι να καλύψει ένα μέρος από τα σχεδόν 4 δισ. ανθρώπων στον πλανήτη που δεν έχουν σήμερα αξιόπιστη σύνδεση στο Internet. Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο από την αμερικανική εταιρεία που δε σταματά να αναζητά στα όρια της επιστημονικής φαντασίας το επόμενο milestone.

Share.

Leave A Reply