Η Alcatel One Touch στοχεύει στην 3η θέση

0

alcatel-onetouch-idol-3-lead-640x366

Η Alcatel One Touch ανεβάζει την παραγωγή της κατά περίπου 30%, με στόχο να καταστεί ένας από τους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών συσκευών του κόσμου .
Μέρος του κινεζικού ομίλου TCL, η εταιρεία εφοδίασε την παγκόσμια αγορά με 80 εκατομμύρια συσκευές το 2014, κάτι που της δίνει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο William Dowie, διευθυντής χαρτοφυλακίου τς εταιρίας δηλώνει: «Δύο ή τρία χρόνια πριν ήμασταν το νούμερο έντεκα και στόχος μας είναι, το 2015, να κατασκευάσουμε 110 εκατομμύρια συσκευές”.
Ωστόσο, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές, όπως η Xiaomi, η αύξηση των πωλήσεων της Alcatel One Touch έχει έρθει εκτός Κίνας, στην οποία διαθέτει μερίδιο αγοράς κάτω του 10%. «Είμαστε σχετικά μικροί σε όλη την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», δηλώνει ο Dowie, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Alcatel OneTouch είναι η κινεζική εταιρία OEM συσκευών, με τις περισσότερες εξαγωγές στην αγορά.
Ο χώρος που η Alcatel One Touch είναι ισχυρή είναι η Λατινική Αμερική και η Ανατολική Ευρώπη, και τώρα δηλώνει ότι είναι ο Νο.2 παίκτης στη Ρωσία. Επίσης, έχει δημιουργήσει αξιοσημείωτο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ μέσω συνεργασιών με παρόχους.
Ωστόσο, η εταιρεία, η οποία πωλεί smartphones με μέση τιμή κάτω από $ 300, πρέπει να πετύχει στη Δυτική Ευρώπη, όπου σήμερα είναι ακόμη χαμηλά. Για το σκοπό αυτό θα ανοίξει νέα κανάλια ηλεκτρονικού εμπορίου, που θα έχουν ως στόχο να οικοδομήσουν σχέσεις με τους φορείς και να λανσάρουν δυναμικά σε παγκόσμιο επίπεδο, τη νέα συσκευή Idol.
Όμως, η εταιρεία αναγνωρίζει θα υπάρξουν προκλήσεις σε μια αγορά που είναι ρευστή. Στο χαμηλότερο φάσμα των smartphones “θα υπάρξει αιματηρός πόλεμος  τιμών», δήλωσε ο Dowie.
Εν τω μεταξύ, «στα υψηλά επίπεδα τιμών παρατηρείται επιβράδυνση και εμείς θα αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό καθώς οι καταναλωτές θα στρέφονται προς το μεσαίο επίπεδο”, συμπληρώνει το στέλεχος τς εταιρίας.

Share.

Leave A Reply