MWC 2015 Day 0

0

IMG_1480

Ημέρα πρώτη αλλά «ανεπίσημη» η Κυριακή στη Βαρκελώνη και το MWC, με την αυλαία να ανοίγει η LG στο Hotel Princesa Sofia, παρουσιάζοντας 2 νέες συσκευές, τα Magna και Spirit, με ακόμη μια αλλαγή στον τρόπο ονοματολογίας των smartphones της. Με σχεδιασμό «δανεικό» από το G3, όπως ήταν αναμενόμενο, θα στοχεύσουν τη mid-range αγορά, όταν κυκλοφορήσουν. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, προσέλκυσαν τα δύο νέα smartwatches της, το Urbane και το UrbaneLTE, τα οποία είναι στρογγυλά αλλά διαφορά σημαντικά μεταξύ τους, παρά την ονομασία. Το δεύτερο «τρέχει» με λειτουργικό της ίδιας της LG, αντί για Android Wear και έχει προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, έτσι μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα σαν κινητό τηλέφωνο για πολλές διαφορετικές χρήσεις!

Ελάχιστα λεπτά αργότερα η Huawei, σε απρόσμενα «στενό» κύκλο, παρουσίασε ένα νέο smartwatch, πολλά υποσχόμενο και με ελκυστική εμφάνιση αλλά και το MediaPad X2 ως συνέχεια του περυσινού της tablet. Από κοντά και τα wearables Talkband B2 και TalkBand N1 για τους… fitness τύπους και όσους αρέσκονται στο να ακούνε μουσική παντού.

Ακολούθησε το καθιερωμένο “Showstoppers” με συμμετοχή πολλών, μικρότερων κατασκευαστών όπου είδαμε αρκετά ενδιαφέροντα projects, όπως τις ήδη γνωστές συσκευές της Energizer, gadgets και αξεσουάρ mobiles αλλά και modulesγια το ProjectAra!

Η Acer ανακοίνωσε τα Liquid Jade Z, Liquid Z220, M220 και Ζ520 αλλά και το αδιάβροχο Leap+ wearable για τους οπαδούς της γυμναστικής, ενώ η HPμάγεψε με το Spectrex 360 convertibleτης, επενδύοντας σε μια κατηγορία συσκευών που λίγοι έχουν αγγίξει με επιτυχία μέχρι τώρα, αλλά με τα φόντα να αγγίξει την κορυφή!

Η HTC παρέλαβε τη σκυτάλη με τους εκπροσώπους του Τύπου να επιδίδονται για άλλη μια φορά σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν τις συνεντεύξεις Τύπου, αν και η οργανωμένη μεταφορά με λεωφορεία ήταν καλύτερη από ποτέ άλλοτε. Αν και η αίθουσα δεν είχε 100% πληρότητα, η παρουσίαση του νέου HTC One M9 ήταν εντυπωσιακή, όμως αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν η αποκάλυψη της συνεργασίας HTC και Valve για τη δημιουργία του ViveVR, ενός device που λειτουργεί συνδεόμενο με υπολογιστή και απευθύνεται στους gamers! To «παζλ» συμπλήρωσε το HTC Grip, ένα fitness wearableπου δυστυχώς είδαμε μόνο μέσα σε προθήκες και δεν καταφέραμε να περιεργαστούμε.

Και φυσικά, η βραδιά έκλεισε με το Unpacked 2015 event της Samsung. Χωρίς… ζωντανή ορχήστρα αυτή τη φορά, αλλά με πολλές «υψηλές» παρουσίες και εντυπωσιακά εφέ στο κατάμεστο CCIB, όπως και πέρυσι, είδαμε τα GalaxyS6 και GalaxyS6 Edge. Στην παρουσίαση αρκετές φορές είδαμε να γίνεται σύγκριση μεταξύ αυτών και των iPhone 6 και 6 Plus, δείχνοντας μια άκρως επιθετική στάση της Samsung απέναντι στη μεγάλη αντιπαλό της. Και αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την παρουσίαση του S5, η Samsungείχε τα όπλα να επιτεθεί, ιδίως με το νέο σύστημα ανέπαφων συναλλαγών των δύο συσκευών της, που δε στηρίζεται αποκλειστικά στο NFC και μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν με οποιοδήποτε τερματικό της αγοράς αυτή τη στιγμή! Αρκετές οι βελτιώσεις και σε τεχνικό επίπεδο για τα δύο νέα Galaxy που θα κυκλοφορήσουν στις 10 Απρίλη (17 Απρίλη για την Ελλάδα). Τέλος, ένα νέο GearVR έκανε την εμφάνισή του, το οποίο θα συνεργάζεται τόσο με το S6 όσο και με το S6 Edge, εκμεταλλευόμενο το μεγάλο ppiτων οθονών τους για μεγαλύτερη λεπτομέρεια απεικόνισης.

Σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) το πρωί αναμένουμε τις παρουσιάσεις των Sony και Microsoft για αρχή, ενώ πολλοί ακόμη θα ακολουθήσουν, αφού ανοίξουν για το κοινό οι πόρτες της έκθεσης στην 1η μέρα λειτουργίας της.

Μπορεί το κυρίως πιάτο του MWC 2015 να ξεκινάει αύριο, αλλά από σήμερα έχουν ξεκινήσει τα ορεκτικά. Το Showstoppers είναι η εκδήλωση που φιλοξενεί κάθε χρόνο μικρομεσαίες εταιρίες που αν και δεν έχουν την -οικονομική- δυνατότητα να βρεθούν στα μεγάλα σαλόνια της διοργάνωσης, σίγουρα έχουν τόσο τις προτάσεις, όσο και την αυτοπεποίθηση να πατήσουν το πόδι τους στα ιερά χώματα της πρωτεύουσας της Καταλωνίας.

Κατά κανόνα, κάθε χρόνο γίνεται πατείς με πατώσε σε αυτό το event και όχι άδικα, αφού μέσα στους 100 περίπου εκθέτες κρύβονται αληθηνά διαμάντια της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά και σας τα παρουσιάζουμε.

smartphones Energizer

Saygus V2

Yezzara: H εποχή του Project Ara της Google έφτασε! 

Share.

Leave A Reply