Δέσμευση για νέα προσέγγιση της καινοτομίας και της τεχνολογίας από τον Γ. Σταθάκη

0

Για μια νέα προσέγγιση της καινοτομίας και της τεχνολογίας αλλά και για την υποστήριξή του προς τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις, δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη του 5ου Συνεδρίου Infocom Mobile World 2015.

IMG_1865

Στο ίδιο βήμα ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γιώργος Στεφανόπουλος επεσήμανε ότι «τα προβλήματα είναι μεγάλα, αλλά οι ευκαιρίες πολύ μεγαλύτερες», ενώ από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κωνσταντίνος Λουρόπουλος αναφέρθηκε στις προοπτικές που έχει ο κλάδος του λογισμικού και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι μόνον οι όσοι είναι πτυχιούχοι πληροφορικής και οι λογιστές δεν αντιμετωπίζουν το διάστημα αυτό αυξημένη ανεργία. Ο κ. Λουρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία της Επιτροπής να καλέσει τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να γνωστοποιήσουν στην ΕΕΤΤ τα σχέδιά τους για τα δίκτυα νέας γενιάς ενόψει της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.

Ο κ. Σταθάκης επίσης στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι «έχουμε ένα κράτος που αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα στην καινοτομία και στην τεχνολογία με συντηρητικό και συστημικό τρόπο. Όμως ο τομέας χαρακτηρίζεται από ισχυρά στοιχεία «νομαδικότητας». Η καινοτομία είναι μια διαδικασία που έχει ως αφετηρία μια ιδέα, μια αναζήτηση, η οποία όμως δεν γνωρίζει τον τελικό προορισμό της ενώ τα εργαλεία που χρειάζεται προκύπτουν στην πορεία. Αυτό το πρωτόγνωρο τοπίο έχει ανάγκη μια διαφορετική προσπάθεια από την πλευρά του κράτους. Θα είμαστε αρωγοί με χρήσιμα εργαλεία που θα διευκολύνουν αυτό το τεράστιο μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό και θα συντροφεύσουμε τον «νομά» στο ταξίδι του με ευτυχή κατάληξη και προορισμό», κατέληξε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Στεφανόπουλος δεν παρέλειψε να πει ότι η χώρα στους τομείς της καινοτομίας και της τεχνολογίας είναι «περίπου 10 φορές πίσω από εκεί που πρέπει να είναι αλλά οι ευκαιρίες είναι μπροστά μας». «Έχει όμως και αρνητικά παραδείγματα» πρόσθεσε και συνέχισε ρωτώντας (ρητορικά) «τι προτάσεις έχουν κάνει οι CEO των μεγαλύτερων πολυεθνικών και ποιες υιοθετήθηκαν; Τι έχει μείνει; Τι έχουμε κάνει ως χώρα; H Apple ανακοίνωσε δυο νέα κέντρα στην Ιρλανδία και Δανία. Η Huawei ανακοίνωσε νέες εγκαταστάσεις στη Ρουμανία. Γιατί δεν ήρθαν στην Ελλάδα;».

Share.

Leave A Reply