Χαμηλή βαθμολογία στις ψηφιακές επιδόσεις παίρνει η Ελλάδα

0

Σήμερα είχαμε άλλη μία απόδειξη πως η καταιγίδα της παραπληροφόρησης μπορεί να χτυπήσει απροειδοποίητα και ακόμη και η πιο απίθανη είδηση να βρει θέση ψηλά στην επικαιρότητα. Βλέπετε ζούμε σε μία εποχή που ο καθένας μπορεί να πιστέψει οτιδήποτε, αν του το «ψιθυρίσεις» στο αυτί. Άλλωστε η φήμη –που είναι η πίσω πόρτα για την αλήθεια και η κεντρική είσοδος για το ψέμα- είναι κάτι που χοντραίνει, αντί να αδυνατίζει, όταν εξαπλώνεται.

Εσείς το μόνο που θα πρέπει να πιστέψετε, αφού μπορείτε να το δείτε και live, θα είναι η αυριανή διοργάνωση Mobile & Apps World στο Divani Caravel. Δύο ημέρες πριν το MWC της Βαρκελώνης, μπορείτε να πληροφορηθείτε τις τελευταίες εξελίξεις και τις τάσεις στο www.mwc.gr, στο μεγαλύτερο event της αγοράς. Εκεί θα μάθετε και τους κορυφαίους της αγοράς στα Mobile & Apps Awards.

Ως προς την εν γένει κατάσταση το ηθικό μπορεί να ανέβηκε, αλλά ο δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας στην Ελλάδα είναι σε βαρομετρικό χαμηλό. Τι να κάνουμε; Απλά να προσπαθήσουμε να βάλουμε και το δικό μας λιθαράκι στον ψηφιακό αλφαβητισμό, για να μην περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας αναζητώντας χαρτιά, σφραγίδες και υπογραφές.

Οι επιδόσεις της χώρας βρίσκονται αρκετά πιο κάτω από τον μέσο όρο, γεγονός το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει. Αν λάβουμε υπόψιν δε, ότι ο συγκεκριμένος δείκτης θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο της ΕΕ για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά που βρίσκεται στα σκαριά και αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάιο, τα αποτελέσματα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία…

Share.

Leave A Reply