Το ΣτΕ επικύρωσε πρόστιμο στον ΟΤΕ

0

Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας πρόστιμο 145.000 ευρώ που είχε επιβάλλει η Αρχή Προστασίας Διασφάλισης του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) στον ΟΤΕ για τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας με αφορμή τρία παλαιότερα κρούσματα υποκλοπών.

ste2692014

Το πρώτο συμβάν αφορά σε ΚΑΦΑΟ της Νέας Φιλαδέλφειας και τα άλλα τρία σε νησιά του Αιγαίου. Η ΑΔΑΕ ειδικότερα επέβαλε τα πρόστιμα στον ΟΤΕ για παραβάσεις της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεφωνικών υποκλοπών και συγκεκριμένα για: Ελλιπή μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών. Μη ενημέρωση της ΑΔΑΕ, με αποτέλεσμα να μην παρίστανται εκπρόσωποι της Αρχής κατά τον χρόνο κατάσχεσης των αντικειμένων παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών (κοριών, κ.λπ.) που βρέθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις τηλεφωνικών υποκλοπών.

Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ ο ΟΤΕ υποστήριξε, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι δεν έχει την υποχρέωση να ενημερώνει για τα περιστατικά υποκλοπών την Αρχή, αλλά και αν ακόμα υποτεθεί ότι ο νόμος προβλέπει την υποχρέωση να παρίσταται εκπρόσωπος της ΑΔΑΕ κατά τις ανακριτικές πράξεις, αυτός που πρέπει να ενημερώσει την Αρχή είναι η Αστυνομία ή η Εισαγγελία και όχι ο ΟΤΕ.

Share.

Leave A Reply