Ετοιμάζουν τις δεσμευτικές προτάσεις οι διεκδικητές της Forthnet

0

Μπορεί οι εκλογές να έχουν «παγώσει» όλες τις επιχειρηματικές κινήσεις στη χώρα στο στρατόπεδο όμως των διεκδικητών της Forthnet φαίνεται να συνεχίζεται η προετοιμασία για την κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων.

forthnet-eksagora

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «εσωτερικές» διαδικασίες και συνεννοήσεις για την πρόταση που θα κάνουν οι Vodafone – Wind έχουν ολοκληρωθεί, μετά τις παρουσιάσεις των δεδομένων από το σύμβουλο και αυτό που απομένει είναι οι αναγκαίες εγκρίσεις από τους μετόχους τους. Η διοίκηση της Wind θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως των αμερικάνικων επενδυτικών κεφαλαίων που είναι οι μέτοχοί της και η Vodafone τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική μη δεσμευτική πρόταση των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για την απόκτηση της εισηγμένης ήταν δημόσια προσφορά με εύρος τιμής ανά μετοχή 1,7 ευρώ με 1,9 ευρώ, και αυτό μεταφράζεται σε 209,1 εκατ. ευρώ για το σύνολο της Forthnet (κατά ανώτερο) συν τις δανειακές της υποχρεώσεις ύψους 325 εκατ. ευρώ, μια συνολική αποτίμηση δηλαδή της τάξεως των 535 εκατ. ευρώ (η οποία με τη μικρότερη τιμή ανά μετοχή είναι περίπου κατά 22 εκατ. ευρώ χαμηλότερη). Οι δύο εταιρείες ελέγχουν ήδη το 40% της Forthnet, οπότε επιδιώκουν την εξαγορά του υπολοίπου 60%.

Με βάση τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες η δεσμευτική προσφορά τους θα είναι χαμηλότερη της αρχικής κατά περίπου 30% (1,1 με 1,2 ευρώ ανά μετοχή). Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί το τι θα πράξουν οι δύο εταιρείες, αν ο ΟΤΕ «κτυπήσει» με υψηλότερη του αναμενόμενου προσφορά τη Nova.

Share.

Leave A Reply