Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Η Lenovo και η NECP εισάγουν τα δύο ελαφρύτερα LaVie Z Ultraportables

0

Η Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) και η NEC Personal Computers (NECP) 2 ανακοίνωσαν στο International Consumer Electronics Show του 2015 δύο νέα μοντέλα φορητών PC που επαναπροσδιορίζουν το lightweight computing, αφού ζυγίζουν και τα δύο λιγότερο από ένα μπουκάλι νερό του ενός λίτρου. Το LaVie Z HZ550 της Lenovo παίρνει τον τίτλο του ελαφρύτερου laptop 13 ιντσών στον κόσμο στα μόλις 780gr1, ενώ το Lenovo LaVie Z HZ750 διεκδικεί αυτόν του ελαφρύτερου convertible PC 13 ιντσών στον κόσμο στα μόλις 925gr1.

LaVie Z HZ550

Λεπτό, ελαφρύ, ισχυρό και ευπροσάρμοστο για ό, τι φέρνει η ζωή
Το LaVie Ζ HZ750 όχι μόνο δίνει στους καταναλωτές απίστευτη φορητότητα, αλλά και ένα νέο επίπεδο ευελιξίας με ‘μεντεσέ’ 360 μοιρών, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε από τη Lenovo στην οικογένεια convertibles YOGA. Το LaVie Ζ προσφέρει μια απίστευτη δύο-σε-ένα εμπειρία: εργασία σε λειτουργία laptop με το άνετο πληκτρολόγιο ή περιστρεφόμενο 360° για λειτουργία tablet για μια πιο διαδραστική εμπειρία.

Και οι δύο συσκευές είναι τα πρώτα προϊόντα της Lenovo NECP διαθέσιμα εκτός Ιαπωνίας, που προκύπτουν από την κοινοπραξία της Lenovo με τη NEC από το 2011.

Τα νέα LaVie PCs χρησιμοποιούν το διεθνές ‘τρίπτυχο καινοτομίας’ της Lenovo, αξιοποιώντας τη δύναμη των ομάδων έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα, τις Η.Π.Α και την Ιαπωνία. Γνωστή στην Ιαπωνία για την εστίασή της στο μικρό βάρος, οι δύο νέοι υπολογιστές φέρουν τώρα τα οφέλη της γραμμής LaVie στους καταναλωτές των Η.Π.Α.

Τα δύο μοντέλα της σειράς LaVie Z είναι όχι μόνο ελαφριά, αλλά και εξαιρετικά λεπτά, με διαστάσεις μόλις 16.9 mm. Παρά το μικρό βάρος-ρεκόρ αλλά και την απίστευτη λεπτότητά τους, είναι τρομερά ισχυρά. Και τα δύο μηχανήματα χρησιμοποιούν εξειδικευμένη κατασκευή από κράμα Μαγνησίου-Λιθίου (Mg-Li)3 μαζί με εξειδικευμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου και ενός σφυρήλατου Mg-Li μαύρου καλύμματος. Τα υλικά είναι 50 τοις εκατό ελαφρύτερα από το αλουμίνιο και τόσο ισχυρά όσο οποιοδήποτε laptop με βαρύτερα τυπικά υλικά από κράμα μαγνησίου, με αποτέλεσμα την αξεπέραστη ποιότητα. Το HZ750 έχει επίσης μια ‘direct bonded’ οθόνη αφής που χρησιμοποιεί ένα φιλμ αντί για γυάλινο κάλυμμα.

Ενώ η απίστευτη ultra-portable LaVie εμπειρία κατατάσσεται ως ελαφριά σε βάρος, από άποψη επιδόσεων είναι βαρέων βαρών, ξεκινώντας με μια λαμπρή 13.3 ιντσών προαιρετική WQHD οθόνη αφής για ζωντανές εικόνες που μοιάζουν αληθινές. Διαθέτει ισχυρό έως 5ης γενιάς Intel® Core i7™ επεξεργαστή (στο HZ750) που είναι εκπληκτικός για την εκτέλεση πολλών προγραμμάτων και εφαρμογών ταυτόχρονα, Microsoft Windows Update 8.1 για μέγιστη παραγωγικότητα, γρήγορη και ευέλικτη 128 GB SSD αποθήκευση και μπαταρία που διαρκεί όλη μέρα. Τα LaVie Ultraportables είναι ο τέλειος καθημερινός φορητός σύντροφος, που αριστεύει ταυτόχρονα και στη δουλειά και στο παιχνίδι.

Δηλώσεις
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τα πρώτα μας προϊόντα NECP έξω από την Ιαπωνία με τα LaVie Ζ, δύο από τους ελαφρύτερους υπολογιστές παγκοσμίως στην κατηγορία τους”, δήλωσε ο Roderick Lappin, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NEC Lenovo Japan Group και αντιπρόεδρος της Lenovo. «Τα μοντέλα LaVie είναι ένα πραγματικό triple play – στην αιχμή του λεπτού, ελαφρύ και ισχυρού – και το HZ750 προσθέτει άλλο ένα πλεονέκτημα – την ευελιξία λειτουργίας 360 μοιρών – καθιστώντας αυτές τις συσκευές σημαντικούς παίκτες που αλλάζουν τα δεδομένα και επεκτείνουν τα όρια της καινοτομίας”.

Τιμή και διαθεσιμότητα
Στις ΗΠΑ, το νέο Lenovo LaVie Z HZ550 και HZ750 θα είναι διαθέσιμο από το Μάιο του 2015 με τα μοντέλα να ξεκινούν από περίπου $ 1.299 και 1.499 δολάρια αντίστοιχα, μέσω www.lenovo.com .Στην Ιαπωνία τα μοντέλα LaVie Z θα είναι διαθέσιμα την άνοιξη του 2015. Οι τιμές θα ανακοινωθούν αργότερα.

Share.

Leave A Reply