Συνεχίζεται η πτώση της Samsung

0

Μετά από ένα καταστροφικό οικονομικό τρίμηνο, το τρίτο του 2014, όπου γνώρισε τις μεγαλύτερες απώλειες της τελευταίας τριετίας με περισσότερο από 60% μείωση εσόδων από έτος σε έτος, η Samsung φαίνεται πως έρχεται αντιμέτωπη με περαιτέρω συρρίκνωση μεριδίου αγοράς.

samsung-logo-2

Οι προβλέψεις για το τέταρτο τρίμηνο του έτους που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, δεν είναι καθόλου ευοίωνες, μιας και κάνουν λόγω για μειωμένα λειτουργικά κέρδη κατά 37% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Είναι αντιληπτό πως η λειτουργική κερδοφορία των 7,2 δισ. δολ. του 2013, ουδεμία σχέση έχει με την αναμενόμενη των 4,5 δισ. δολ. για το 2014.

Πού οφείλεται όμως αυτή η πτώση για τη Samsung και γιατί χάνει διαρκώς μερίδιο από την αγορά; Μήπως τα προϊόντα της έκαναν τον κύκλο τους και πλέον η ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό στοχεύει σε προϊόντα ανταγωνιστών;

Το φαινόμενο με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η Samsung, δεν είναι πρωτόγνωρο πάντως για τις εταιρείες κατασκευής κινητών. Παρόμοιες καταστάσεις έχουν κληθεί να διαχειριστούν στο παρελθόν εταιρείες όπως η Motorola, η Blackberry, η Nokia και άλλες.

Το ενδιαφέρον είναι να δούμε αν και με ποιον τρόπο η εταιρεία θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό. Μπορεί να λανσάρει εκ νέου smartphones που θα ταράξουν την αγορά και να επανέλθει σε παλαιότερα επίπεδα πωλήσεων ή τελικά οδηγείται ανεπιστρεπτί στον… γκρεμό;

Πηγή: Telecom TV

Share.

Leave A Reply