Με φόντο την Ψηφιακή Ατζέντα 2020 οι συζητήσεις της ΕΕΤΤ με την αγορά

0

Συζήτηση – διαβούλευση με την τηλεπικοινωνιακή αγορά έχει ξεκινήσει η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) με θέμα την προοπτική του Vectoring αλλά και γενικότερα τις επενδύσεις που σχεδιάζονται προκειμένου η χώρα να πλησιάσει τους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.

EETT-EU

Η ΕΕΤΤ έχει συνομιλήσει με όλες τις εταιρείες (οι συναντήσεις έλαβαν χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο) εκτός της Forthnet η οποία είχε ζητήσει συνάντηση με το νέο χρόνο. 

Στη συζήτηση συμμετέχει βεβαίως και ο όμιλος ΟΤΕ ο οποίος, μέχρι στιγμής, είναι ο μόνος που έχει ανακοινώσει επίσημα συγκεκριμένο ύψος επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς. 

Το επόμενο διάστημα η Επιτροπή θα θέσει σε επίσημη διαβούλευση το θέμα του Vectoring προκειμένου να τοποθετηθούν οι εταιρείες και να αποφασιστεί αν τελικά η τεχνολογία αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ΟΤΕ.

Εκτιμάται ωστόσο ότι και οι αποφάσεις για τα δίκτυα νέας γενιάς σχετίζονται με τις εξελίξεις στη Forthnet, καθώς διαφορετικοί θα είναι οι σχεδιασμοί αν προχωρήσει περαιτέρω η ενοποίηση της αγοράς. 

Η πρόταση αρκετών στελεχών από τις εταιρείες είναι πάντως να δημιουργηθεί ένα κοινό δίκτυο, που μπορεί να συνεργάζεται με αυτό του ΟΤΕ (αλλά και όχι) και το οποίο θα χρησιμοποιούν όλοι για να δίνουν υπηρεσίες. 

Share.

Leave A Reply