Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Μετά τις γιορτές η δεσμευτική προσφορά του ΟΤΕ για τη Nova

0

Πιστός παραμένει στο σχεδιασμό του ο ΟΤΕ, όσο αφορά την ανάπτυξή του στη συνδρομητική τηλεόραση και, εκτός απρόοπτου, θα προχωρήσει σε δεσμευτική προσφορά για τη Nova, όπως ελέχθη από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Τσαμάζ, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης (23.12.2014).

ote tv2

Αναφορικά με το χρόνο που θα κατατεθεί η προσφορά, προφανώς θα περάσουν οι γιορτές, ενώ εφόσον εν τέλει γίνουν εκλογές, το πιθανότερο είναι πως οι εξελίξεις σχετικά με τη Forthnet θα μετατεθούν εκ νέου.

Ενδιαφέρον ωστόσο είχε το σχόλιο του επικεφαλής του ΟΤΕ στο ερώτημα του infocom.gr γιατί οι μέτοχοι της Forthnet να προτιμήσουν προσφορά μόνον για ένα τμήμα της εταιρείας, τη συνδρομητική τηλεόραση και όχι την προσφορά των Vodafone – Wind για ολόκληρη την εισηγμένη. Όπως σχολίασε ο κ. Τσαμάζ με το ποσό που θα πάρει η Forthnet για τη συνδρομητική τηλεόραση θα μηδενίσει το δανεισμό που προέρχεται από τη Nova και θα αποκτήσει την αναγκαία για αυτήν ρευστότητα, οπότε στη συνέχεια θα πορευτεί ως υγιής χρηματοοικονομικά εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προσφορά που έχει καταθέσει ο ΟΤΕ για τη Nova έχει ένα εύρος από 250 εκατ. ευρώ έως 300 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το δανεισμό της που είναι περίπου 225 εκατ. ευρώ.

Share.

Leave A Reply