Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την νέα ΕΣΣΕ στον ΟΤΕ

0

Σε κρίσιμη φάση έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ με την ΟΜΕ ΟΤΕ για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) με τις δύο πλευρές να μετρούν τις δυνάμεις τους θέτοντας όρια.

ote-ethelousia

Από την πλευρά της διοίκησης η πρόταση περιγράφηκε σαφώς από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μ. Τσαμάζ κατά την ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα 9μήνου, ενώ η συνέχεια εδόθη την περασμένη Παρασκευή με επιστολή της Έλενας Παπαδοπούλου, γενικής διευθύντριας ανθρώπινου δυναμικού ομίλου ΟΤΕ, προς όλο το προσωπικό του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η κα Παπαδοπούλου «η πρόταση είναι για μία νέα ΕΣΣΕ στη βάση της προηγούμενης, που να εξασφαλίζει την απασχόληση για το τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ, να προβλέπει μείωση του ωραρίου εργασίας και του κόστους προσωπικού. Στρατηγική της εταιρείας είναι η ενίσχυση των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων νέων εργαζομένων που έχει προσλάβει στον Όμιλο».

Αυτό που διακυβεύεται στην ουσία είναι αν η νέα ΕΣΣΕ θα έχει περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, δηλαδή πέραν του 11% που είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη ΕΣΣΕ. Η διοίκηση έχει ζητήσει επιπλέον μείωση της τάξεως του 4%. Ως αντιστάθμισμα προτείνει την ενίσχυση των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων νέων εργαζομένων, κάτι που δεν μπορεί εύκολα να αντιπαρέλθει η ΟΜΕ ΟΤΕ, η οποία όμως δύσκολα θα αποδεχθεί την επιπλέον μείωση.

Σε κάθε περίπτωση ο ΟΤΕ είναι μια από τις λίγες πλέον ιδιωτικές επιχειρήσεις που επιχειρούν να διευθετήσουν τους μισθούς των εργαζομένων με ΕΣΣΕ, κατόπιν διαπραγματεύσεων και υπό το φως της δημοσιότητας και την ίδια στιγμή έχει καταφέρει να «τακτοποιήσει» σημαντικά τα χρηματοοικονομικά του με τον καθαρό δανεισμό του να έχει φθάσει να αντιστοιχεί σε μία φορά το EBITDA του (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων).

Tο νέο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών έχει οριστεί στο τέλος της εβδομάδας που μόλις αρχίζει.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply