Πιστοποίηση σε Cloud Security για πρώτη φορά στην Ελλάδα

0

Το ISACA Athens Chapter σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση προσφέρει τo “official” προπαρασκευαστικό σεμινάριο για την πιστοποίηση Certificate of Cloud Security Knowledge (CCSK) Foundation του Διεθνούς Οργανισμού Cloud Security Alliance, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Συνεδρίου “4th ISACA Athens Chapter Conference”, στις 26 Νοεμβρίου 2014.

isaca

Το CCSK αποτελεί την πλέον αναγνωρισμένη πιστοποίηση στο χώρο του Cloud Computing σε διεθνές επίπεδο με πρόσφατη διάκριση που απέσπασε από το «CΙΟ.com» το οποίο την ανακήρυξε ως #1 της λίστας του Top Ten Cloud Computing Certifications.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες Πληροφορικής με εξειδίκευση στην Ασφάλεια Πληροφοριών που θέλουν να εμβαθύνουν σε θέματα ασφάλειας στο Cloud καλύπτοντας 13 διακριτές περιοχές μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται “Cloud Architecture”, “Governance & Enterprise Risk”, “Legal & Electronic Discovery”, “Compliance & Audit”, “Data Center Operations”, “Security as a Service (SaaS)”, “Encryption and Key Management”, “Identity and Access Management” και “BCM and Incident Response“.

ccsk-banner

Το θεωρητικό υπόβαθρο βασίζεται στα best practices του CSA: “CSA Security Guidance for Critical Areas of Focus in Cloud Computing, V3”, και στο whiter paper του European Network and Information Security Agency (ENISA), “Cloud Computing: Benefits, Risks and Recommendations for Information Security”.

Το σεμινάριο εστιάζει στην άρτια προετοιμασία των υποψηφίων για τις εξετάσεις. Επιπλέον, περιλαμβάνει “hands-on” ασκήσεις και ρεαλιστικές μελέτες περίπτωσης εστιάζοντας στους κινδύνους και στις απειλές ασφαλείας στο “Cloud“ καθώς και στις βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπισή τους.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Moshe Ferber, Certified CCSK Instructor, Co-chairman, member of the board, Cloud Security Alliance, Israeli Chapter και ιδρυτής του www.onlinecloudsec.com

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται και το κόστος εξετάσεων, οι οποίες είναι “open-book”, διεξάγονται “on-line” σε χώρο επιλογής του εξεταζόμενου. Η εξέταση έχει διάρκεια 90 λεπτά, και αποτελείται από 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα μιας ακόμη επανεξέτασης εάν ο βαθμός της πρώτης εξέτασης δεν είναι επαρκής.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο www.isacaathensconference.gr μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2014. Ισχύουν ειδικές τιμές για μέλη του ISACA, για εταιρικές συμμετοχές και για full-time φοιτητές, και το κόστος της εκπαίδευσης μπορεί να καλυφθεί για τις εταιρείες από το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ 0,45% του ΟΑΕΔ. Το σεμινάριο διεξάγεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες/εγγραφές: www.isacaathensconference.gr. Ελληνοαμερικανική Ένωση: 210-3680907, training@hau.gr

Share.

Leave A Reply