Συνεργασία NTT DoCoMo και Huawei για δοκιμές εύρους φάσματος 5Ghz

0

H ιαπωνική NTT DoCoMo ανακοίνωσε ότι το δίκτυο LTE μπορεί να αναπτυχθεί πολύ παραπάνω από τα 5 GHz εύρους φάσματος, ταχύτητες που χρησιμοποιούνται ευρέως για ασύρματα δίκτυα LAN σε πολλές χώρες σήμερα.

ntt-docomo-010111

Στην έρευνα που διεξάγεται σε εγκατάσταση της Huawei στο Πεκίνο από τον Φεβρουάριο του 2014, η DoCoMo και η Huawei έχουν πραγματοποιήσει πειράματα τύπου License-Assisted Access (LAA), μια τεχνολογία που επεκτείνει το δίκτυο LTE ώστε να γίνει συμβατό με το φάσμα σε μη αδειοδοτημένες ζώνες του ραδιοφάσματος, παρέχοντας έτσι συμπληρωματική πρόσβαση για το LTE του δικτύου του χειριστή.

Επί του παρόντος, οι συμβατές ζώνες φάσματος LTE έχουν άδεια μεταξύ των 700MHz και 2.5GHz στην Ιαπωνία.

Σε εσωτερική δοκιμή διαπιστώθηκε ότι το LAA μπορεί να λειτουργήσει σε εύρος ζώνης 5GHz, οδηγώντας σε αύξηση ταχυτήτων περίπου 1,6 φορές μεγαλύτερες από εκείνη της IEEE 802.11n, μιας βασική προδιαγραφής για WLAN. Αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα ήταν μια θετική ένδειξη ότι το LAA μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξάρτημα της LTE, καθώς και το LTE-A, το οποίο η DoCoMo σχεδιάζει να ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2015.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply