Στα δικαστήρια των ΗΠΑ Google και Apple, μετά από αγωγή των εργαζομένων τους

0

Τέσσερις κολοσσοί της Silicon Valley, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Apple και η Google, απέτυχαν να πείσουν το δικαστήριο της Καλιφόρνια να υπογράψουν διευθέτηση 324,5 εκατ. δολ., με σκοπό την  επίλυση  μήνυσης από πρώην και νυν εργαζομένους τους.

gavel

Οι εργαζόμενοι των εταιρειών αυτών, κατηγορούν τις επιχειρήσεις για συνωμοσία σχετικά με την παρεμπόδιση ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπινου δυναμικού, από τη μία εταιρεία στην άλλη.

Η δικαστής της υπόθεσης, LucyKoh, η οποία χαρακτήρισε ως πολύ χαμηλό το ποσό διακανονισμού ανέφερε :«Υπάρχουν ουσιαστικά και αδιάσειστα στοιχεία ότι ο συνιδρυτής της Apple Inc, Steve Jobs, ήταν ένα, αν όχι το κεντρικό πρόσωπο στην υποτιθέμενη συνωμοσία».

Στην αγωγή τους, που έχει κατατεθεί από το 2011, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η συνεργασία των εταιρειών για περιορισμένη κινητικότητα της εργασίας τους, είχε μεγάλο αντίκτυπο στους μισθούς και την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Η υπόθεση έχει τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, λόγω της συμμετοχής μερικών από τις ελίτ των επιχειρήσεων τεχνολογίας της Αμερικής.

Η υπόθεση αυτή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία ο Steve Jobs της Apple και ο πρώην CEO της Google, Eric Schmidt, φαίνεται να έρχονται σε συνεννόηση για παρεμπόδιση μετακίνησης των μηχανικών τους σε άλλες εταιρείες.

Share.

Leave A Reply