Τη διαδικτυακή εφαρμογή «Μοντέλο Προκαταρκτικού Ελέγχου (Preliminary Test Module) Οικονομικών Προγραμμάτων» (ΜΠΕ-PTM) έθεσε σε λειτουργία η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η νέα Ολομέλειά της για περισσότερη διαφάνεια.

EETT1

Η εφαρμογή, που βασίζεται στο κυρίως μοντέλο που χρησιμοποιεί η ΕΕΤΤ για προέλεγχο και έγκριση των οικονομικών προγραμμάτων του ΟΤΕ για μεμονωμένες ή και συνδυαστικές υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Internet, προσφέρει τη δυνατότητα εξέτασης και αξιολόγησης των προγραμμάτων αυτών από τους ίδιους τους παρόχους.

Συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής της ΕΕΤΤ, οι εναλλακτικοί πάροχοι μπορούν να εξετάσουν την καταρχήν δυνατότητα αναπαραγωγής του εκάστοτε οικονομικού προγράμματος του ΟΤΕ. Ο δε ΟΤΕ μπορεί και ο ίδιος να διεξάγει προκαταρκτικό έλεγχο των οικονομικών του προγραμμάτων πριν την υποβολή τους, προς έγκριση, στην ΕΕΤΤ.

Ο έλεγχος από την ΕΕΤΤ των οικονομικών προγραμμάτων συνδυαστικών υπηρεσιών προκύπτει από τη ρυθμιστική υποχρέωση που έχει επιβληθεί στον ΟΤΕ ως πάροχο με σημαντική ισχύ, μεταξύ άλλων, στη λιανική αγορά σταθερής πρόσβασης. Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η εδραίωση της εύρυθμης λειτουργίας στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς και ηδιασφάλιση ανταγωνιστικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές και σε βάθος χρόνου για τους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή «Μοντέλο Προκαταρκτικού Ελέγχου (Preliminary Test Module) Οικονομικών Προγραμμάτων» (ΜΠΕ-PTM) απευθύνεται αποκλειστικά σε παρόχους, ενώ τα αποτελέσματα της χρήσης της, σε καμία περίπτωση, δεν δεσμεύουν την ΕΕΤΤ.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply