Ηλεκτρονική επίθεση στο site της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

0

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση, ενημερώνοντας ότι δέχτηκε ηλεκτρονική επίθεση στο επίσημο site της.

ECB_2268036b

Οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν το γεγονός τη Δευτέρα, μετά από ανώνυμο e-mail που ενημέρωνε για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε. Oι Hackers πίσω από την παραβίαση του site απαίτησαν χρήματα για την επιστροφή των δεδομένων που κατάφεραν να αποσπάσουν.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ, οι βάσεις δεδομένων που παραβιάστηκαν, περιείχαν περίπου 20.000 διευθύνσεις email και άλλα δεδομένα τα οποία αφορούν άτομα που έκαναν εγγραφές για συνέδρια και events που διοργανώνονται από την τράπεζα. Επιμένουν πάντως ότι κανένα ευαίσθητο δεδομένο δεν έχει πέσει στα χέρια τον hackers, με το μεγαλύτερο ποσοστό του περιεχομένου των databases να είναι πολύ καλά κρυπτογραφημένο.

Εκπρόσωποι της ΕΚΤ αναφέρουν: « Οι βάσεις δεδομένων που εξυπηρετούν τη συγκέντρωση προσωπικών στοιχείων εγγραφών, είναι φυσικά διαχωρισμένο από οποιοδήποτε εσωτερικό σύστημα της ΕΚΤ. Επικοινωνούμε με όλα τα φυσικά πρόσωπα των οποίων οι διευθύνσεις email ή άλλα δεδομένα πιθανώς να παραβιάστηκαν και αλλάχτηκαν προληπτικά όλοι οι κωδικοί στο σύστημα».

Το περιστατικό διερευνάται από τους ειδικούς ασφαλείας της τράπεζας, ενώ έχει ενημερωθεί και συμμετέχει στις έρευνες και η γερμανική αστυνομία.

Share.

Leave A Reply