EMC: Παρουσίαση του XtremIO 3.0 και επέκταση της οικογένειας XtremIO με νέα Inline Data Services

0

Η EMC Corporation παρουσίασε μια σειρά από νέες λειτουργίες και configurations για τα EMC® XtremIO™ all-flasharrays. Παράλληλα, ανακοίνωσε ακόμη περισσότερες δυνατότητες ενοποίησης (integration) του XtremIO καθώς και πρόσθετα προγράμματα XtremIO για επιχειρήσεις. Συνολικά, οι βελτιώσεις αυτές προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία σε επίπεδο επέκτασης (scale), περισσότερες τεχνικές δυνατότητες, και καλύτερη υποστήριξη των απαιτητικών, virtualized, εφαρμογών.

EMC Logo

Με πωλήσεις άνω των $100 εκατομμυρίων στους έξι – μόλις- μήνες επίσημης διάθεσής του, η EMC θεωρεί το XtremIO το ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϊόν της κατηγορίας all-flasharrays, και γενικότερα της αγοράς των storage arrays, στην ιστορία του ΙΤ. Η νέα έκδοση XtremIO 3.0 προσφέρει στα εταιρικά data centers επιπλέον δυνατότητες, καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη ευελιξία σε επίπεδο εφαρμογών (intelligentalways-on, inlinedataservices). Η νέα έκδοση του λογισμικού, η οποία διατίθεται δωρεάν σε όσους διαθέτουν ήδη την προηγούμενη έκδοση XtremIO, κάνει ακόμη πιο ευέλικτη τη διεύθυνση ΙΤ της επιχείρησης, εξοικονομεί κόστος και βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία του τελικού χρήστη.

Η αξία που προσφέρει το XtremIO είναι ξεκάθαρη: προηγμένα inline data services (always-on) για μεγαλύτερη οικονομία, ευκολία χρήσης, σταθερά υψηλή και προβλέψιμη απόδοση ανεξαρτήτως workload. Το XtremIO, το οποίο μόλις παρουσιάστηκε έθεσε νέα στάνταρντ σταθερής και προβλέψιμης απόδοσης, αποκτά στη νέα αναβαθμισμένη του έκδοση ακόμη μεγαλύτερη αξία χάρη σε πρωτοποριακές λειτουργίες (όπως η δυνατότητα λήψης meta datas pace-efficient snapshot), ακόμη καλύτερη εκμετάλλευση της διαθέσιμης χωρητικότητας, και πρόσθετα dataservices που κάνουν το εταιρικό datacenter απλούστερο στη διαχείριση και πιο ευέλικτο. Η νέα αρχιτεκτονική του XtremIO προσφέρει πολλές καινούριες δυνατότητες άμεσα, μέσα από μια απλή αναβάθμιση λογισμικού.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Νέο εισαγωγικό configuration Starter X-Brick™. Διαθέσιμο από σήμερα, προσφέρει επιδόσεις και dataservices του κανονικού XtremIOarray σε μια έκδοση χαμηλού κόστους και χωρητικότητας 5TB, με δυνατότητα online, non-disruptive, επέκτασης σε πλήρες 10TBX-Brick. Οι πελάτες απλώς προσθέτουν περισσότερα SSDs μόλις χρειαστούν μεγαλύτερη χωρητικότητα.
  • Νέα, μεγαλύτερα clusters με δυνατότητα scaleout σε έως και έξι XBricks. Ιδανικό για μεγάλα workloads, τα XtremIO arrays είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξουν μέχρι και έξι X-Bricks των 20TB με 12 ενεργούς controllers, εξασφαλίζοντας 50% περισσότερα IOPS και 50% μεγαλύτερη χωρητικότητα, χωρίς καμία μεταβολή στην καθυστέρηση (latency) η οποία, για το XtremIO, παραμένει σε επίπεδα κάτω από το χιλιοστό του δευτερολέπτου (δυνατότητα παραγγελίας μέσα στο Q3).
  • Τεχνολογία snapshot, με δυνατότητα υποστήριξης data και metadata – η πρώτη στην αγορά. Διαθέσιμη από σήμερα, η τεχνολογία snapshots του XtremIO δεν περιορίζεται από την απόδοση, την τοπολογία, τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή τη διαθέσιμη χωρητικότητα του συστήματος. Χάρη στη μοναδική in-memory αρχιτεκτονική των metadata, τα XtremIO arrays μπορούν να δημιουργήσουν στη στιγμή περιβάλλον ανάπτυξης και δοκιμής νέων εφαρμογών, με προσωπικό sandbox για κάθε προγραμματιστή, να υποστηρίξουν high-performanceanalytics χωρίς τεράστιες μετακινήσεις δεδομένων, και να εξασφαλίσουν near-CDP δυνατότητες όσον αφορά την προστασία των δεδομένων. Επίσης, τα XtremIOarrays μπορούν πλέον να προσφέρουν χωρητικότητα της τάξης των petabytes, οικονομικά και χωρίς μεγάλες απαιτήσεις χώρου.
  • Νέα τεχνολογία inlinecompression. Από το τρίτο τρίμηνο, τα XtremIOarrays εξασφαλίζουν μέχρι και 4 φορές μεγαλύτερη διαθέσιμη χωρητικότητα σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, χάρη στη δυνατότητα 100% inline συμπίεσης. Έτσι, τα cluster  AsixX-Brickμπορούν πλέον να προσφέρουν petabyte-scaleflash σε κόστος και μέρη μέχρι σήμερα αδιανόητα. Ένα XtremIOcluster με 90 TB διαθέσιμη χωρητικότητα flash μπορεί πλέον να προσφέρει 540 TB αξιοποιήσιμης χωρητικότητας, με το λόγο συμπίεσης να φθάνει στο 6:1 (inline deduplication συν inline compression). Αν συνδυαστεί με τις πολλές δυνατότητες λήψης snapshot της νέας έκδοσης, το XtremIO μπορεί εύκολα να υποστηρίξει ανάγκες επιπέδου petabytes.
  • Νέα τεχνολογία inline Data at Rest Encryption (D@RE).  Ήδη από σήμερα, τα XtremIOarrays υποστηρίζουν την ασφαλή κρυπτογράφηση όλων των data που βρίσκονται αποθηκευμένα σε δίσκους flash, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη προστασία σε ευαίσθητα δεδομένα επιχειρήσεων με αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, όπως οι κλάδοι της φαρμακοβιομηχανίας, των χρηματοοικονομικών οργανισμών και των κρατικών υπηρεσιών.
  • Σημαντικά καλύτερες επιδόσεις για databases, βαριά workloads και cloning εικονικών μηχανών. Από αυτό το τρίμηνο, όλα τα XtremIOarrays αποκτούν, μέσα από την αναβάθμιση του λογισμικού τους, ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Τώρα πλέον, οι βάσεις OLTP τρέχουν σχεδόν 1.5 φορά πιο γρήγορα, το throughput εφαρμογών datawarehouse σχεδόν διπλασιάζεται, και το cloning εικονικών μηχανών ολοκληρώνεται στο μισό χρόνο.
  • Υποστήριξη περισσότερων εφαρμογών EMC και περισσότερων λύσεων storage ή converged infrastructure, καθώς και υποστήριξη Open Stack. Συμπληρωματικά προς τη δυνατότητα ενοποίησης με συστήματα EMC VPLEX®, EMC PowerPath®, VCEVblock, VMware VAAI, και VMware vSphere, το ΧtremIOυποστηρίζει πλέον και τη σουίτα EMC ViPR®SRMSuite (από τώρα), την πλατφόρμα EMC ViPR για software-defined storage (εντός του τριμήνου) και το EMC VSPEX® (εντός του τριμήνου), ενώ εντός του τριμήνου θα υπάρχει δυνατότητα ενοποίησης με OpenStackclouds, υπό τη μορφή Cinder block storage.

Συνδυάζοντας τη  scale-out αρχιτεκτονική του XtremIO, με τα data services και την απαράμιλλη αντοχή των δίσκων flash, οι επιχειρήσεις μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τον κύκλο ζωής των συστημάτων storage που διαθέτουν και να μειώσουν το συνολικό κόστος χρήσης. Το νέο πρόγραμμα XtremIO Xpect More της EMC, το οποίο διατίθεται ήδη, έχει σχεδιαστεί με στόχο να διευκολύνει όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του XtremIO, και ταυτόχρονα, να εξασφαλίσουν προβλέψιμο TCO σε βάθος χρόνου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει στους πελάτες τα εξής οφέλη:

  • Σταθερό κόστος συντήρησης: Για διάστημα έως και 7 χρόνια, το ετήσιο συμβόλαιο συντήρησης παραμένει στο κόστος του πρώτου χρόνου. Με τον τρόπο αυτό, η EMC είναι σε θέση να προσφέρει το χαμηλότερο TCO σε σχέση με το πλήρες lifecycle ενός array.
  • Προστασία της επένδυσης: Εγγύηση επιστροφής χρημάτων διάρκειας 3 ετών, σε περίπτωση που το XtremIO δεν λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές και δεν υπάρχει άλλη επαρκής λύση.
  • Εγγυημένη αντοχή των δίσκων Flash: Η EMC θα αντικαταστήσει οποιοδήποτε SSD φτάσει στο 95% του ορίου αντοχής του, καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβολαίου υποστήριξης. Με το XtremIO οι εταιρικοί πελάτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την αντοχή των δίσκων του XtremIO, καθώς η τεχνολογία MLCflash (enterprisegrade) και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας εγγραφής των data εγγυώνται μεγάλη αξιοπιστία σε βάθος χρόνου.

Το πρόγραμμα Xpect More έρχεται να συμπληρώσει το υπάρχον EMC XtremIO “$1 Million Inline Allthe Time Guarantee” – το οποίο δεν έχει διεκδικήσει κανείς μέχρι στιγμής – καθώς επίσης και το πρόγραμμα EMC Flash Rescue, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να αντικαταστήσουν flasharrays άλλης τεχνολογίας, τα οποία δεν τους έχουν ικανοποιήσει λόγω κακών επιδόσεων, μικρής αξιοποιήσιμης χωρητικότητας ή αποθήκευσης άχρηστων data σε επίπεδο συστήματος.

Διαθεσιμότητα και τιμές

Όλες οι λειτουργίες του XtremIO 2.4 (StarterX-Brick, inlineencryption, writeablesnapshots) είναι ήδη διαθέσιμες (οι πωλήσεις ξεκίνησαν το Μάιο 2014), ενώ ειδικότερα για το XtremIO 3.0 (inline compression, performance improvements) η διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο. Όλα τα προϊόντα διατίθενται και online, από το EMC Store (https://store.emc.com/) το οποίο διευκολύνει όσους πελάτες θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα της EMC, να συγκρίνουν τεχνικά χαρακτηριστικά και να ζητήσουν οικονομικές προσφορές.

Share.

Leave A Reply