Η επέκταση του Προγράμματος Τηλεϊατρικής της Vodafone σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας, έδωσε δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους των περιοχών αυτών.

VODAFONE-GREECE-TELEMEDICINE_PHOTO_2

Η αύξηση του αριθμού των εξετάσεων, που αγγίζει το 400% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αποδεικνύει ότι το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, καλύπτει πραγματικές ανάγκες των κατοίκων των περιοχών, όπου εφαρμόζεται.

Συνολικά, μέσα από το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο υλοποιείται για 9η συνεχή χρονιά, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 21.500 εξετάσεις στις περιοχές που έχουν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα. Ως αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων, περίπου στο 10% των περιπτώσεων ο ειδικευμένος Ιατρός πρότεινε να τεθεί ο ασθενής υπό παρακολούθηση, ενώ στο 8% βρέθηκαν ασθενείς οι οποίοι χρειαζόταν να προχωρήσουν άμεσα σε περαιτέρω εξετάσεις. Επιπλέον, σε 138 περιπτώσεις η υγεία του ασθενή βρισκόταν σε κίνδυνο και απαιτούσε άμεση ιατρική επέμβαση.

«Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής αξιοποιεί τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει το αξιόπιστο δίκτυo της Vodafone και η τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας. Παρέχεται δωρεάν και έχει στόχο να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, στον τομέα της υγείας», δήλωσε σχετικά η κα Αγγελική Μπούρα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας.

Με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών  μπορούν να επισκέπτονται το περιφερειακό ιατρείο και να πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις, όπως για παράδειγμα ένα καρδιογράφημα ή μια σπιρομέτρηση, οι οποίες με τη σειρά τους αποστέλλονται, μέσω του δικτύου της Vodafone σε ειδικευμένους Ιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι ειδικευμένοι Ιατροί παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα και γρήγορα, με τον ίδιο τρόπο. Το Πρόγραμμα στηρίζει τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς, ενώ προάγει την προληπτική ιατρική. Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών μέσα από την έγκαιρη διάγνωσή τους και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Για την υλοποίησή του συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, καθώς και τα σημεία εφαρμογής του, επισκεφτείτε vodafone.gr/sustainability.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply