Το μηνιαίο Intelligence Report της Symantec παρέχει τις πιο πρόσφατες αναλύσεις σχετικά με τις απειλές κυβερνοασφάλειας, τις τάσεις από την ομάδα της Symantec που αφορούν σε malware, spam και άλλους πιθανούς επιχειρηματικούς κινδύνους.

Symantec

H Symantec εντόπισε ένα σημαντικό data breach που αναπτύχθηκε τον Μάιο και εξέθεσε περισσότερες από 145 εκατομμύρια ταυτότητες, σύμφωνα με την έκθεση Symantec Intelligence Report, η οποία δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, αξιολογώντας τον παγκόσμιο τοπίο απειλών του μήνα Μαΐου. Μέχρι το Μάιο, η χρονιά ήταν σχετικά ήσυχη όσον αφορά στον αριθμό και στο μέγεθος των data breaches. Αυτό αποτελεί συνέχεια των σχετικά τριών ήσυχων μηνών – σε σχέση με την εκδήλωση data breach – στο τέλος του 2013, όπου τα data breaches είχαν ως αποτέλεσμα την έκθεση περισσότερων από 100 εκατομμύριων ταυτοτήτων κάθε μήνα, οδηγώντας την Symantec να ανάγει το 2013 ως έτος mega-breach.

i-R

Τον Μάιο, στο παγκόσμιο τοπίο απειλών εμφανίστηκε η επιστροφή ενός άλλου μεγάλου data breach, καθώς και ενός μεγάλου αριθμού στοχευμένων επιθέσεων. Ωστόσο, το ποσοστό των στοχευόμενων επιθέσεων μειώθηκε από 165 επιθέσεις κατά μέσο όρο την ημέρα τον Ιανουάριο, σε 54 επιθέσεις ανά ημέρα το μήνα Μάιο. Το  Ransomware είναι ένας άλλος τομέας του τοπίου των απειλών, όπου η Symantec ανέφερε μικρή μείωση των απειλών. Η δραστηριότητα του Ransomware κορυφώθηκε τον Νοέμβριο του 2013, όταν η Symantec απέκλισε 861.000 πιθανές μολύνσεις Ransomware. Οι αριθμοί παρέμειναν σχετικά υψηλοί κατά τους πρώτους μήνες του 2014, αλλά μειώθηκαν τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Μάιο, βρισκόμενοι  επί του παρόντος μόνο στο 17% της μέγιστης δραστηριότητας που  παρατηρήθηκε τον Νοέμβριο του 2013.

Επιπλέον, τον  Μάιο εμφανίστηκαν 4 zero-day ευπάθειες , σύμφωνα με την έκθεση  Symantec Intelligence Report. Υπήρχαν 66  παραλλαγές Android malware για κάθε οικογένεια και phishing  spam, ενώ τα ποσοστά ιών σε email ήταν όλα αυξημένα τον Μάιο μετά την πτώση που είχαν τον Απρίλιο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply