Σε χαμηλό διετίας τα λειτουργικά κέρδη της Samsung Electronics

0

Δυσμενέστερα των προσδοκιών είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της Samsung Electronics για το β’ τρίμηνο του έτους, με πτώση τόσο σε έσοδα όσο και σε λειτουργικά κέρδη. 

Samsung

 

Συγκεκριμένα, τα έσοδα έκλεισαν στα 52 τρισ. ​​KRW (51,4 δισ. δολ), από 54 τρισ. KRW (53,37 δισ. δολ.) που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 7,2 τρισ. KRW (7,12 δισ. δολ.), μειωμένα κατά 23% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 8,3 τρισ. KRW.

Η Samsung αποδίδει το γεγονός στην ανοδική πορεία που καταγράφει το εγχώριο νόμισμα (ενισχύθηκε κατά 5% έναντι του δολαρίου το δεύτερο τρίμηνο και πλέον βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο 6 ετών), δημιουργώντας ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι των κινεζικών Xiaomi και Lenovo, καθώς και από την επιβράδυνση της ζήτησης smartphones και tablets.

Αισιοδοξία επικρατεί ωστόσο στο Κορεατικό στρατόπεδο για το τρίτο τρίμηνο του έτους, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση των αποστολών smartphones, μετά και το λανσάρισμα των νέων προϊόντων.

Share.

Leave A Reply