Στα 8,6 δισ. δολ. το τίμημα για την εξαγορά της E-Plus από την O2

0

Εγκρίθηκε από τις αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η εξαγορά της γερμανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας E-Plus από τη θυγατρική της ισπανικής Telefónica SA, Ο2, έναντι 8,6 δισ. δολ.

o2-eplus

Δόθηκε τελικά το “ΟΚ” για την εξαγορά της E-Plus από την O2 της Telefónica SA, μετά από διαδικασία εξέτασης του φακέλου εξαγοράς που διήρκεσε σχεδόν έξι μήνες!

Ο όρος που τέθηκε αφορά στη διάθεση προς πώληση ως και του 30% του φάσματος της νεοσύστατης εταιρείας, μέχρι και σε τρεις εικονικούς παρόχους δικτύων κινητής. Επί της ουσίας, βέβαια, ο όρος αυτό έχει ήδη εκπληρωθεί, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα η Telefónica συμφώνησε με τον εικονικό πάροχο Drillisch.

gerpott-handelsblatt-2009

Σχολιάζοντας τη στρατηγική εξυγίανσης και ενίσχυσης της αγοράς των τηλεπικοινωνιών που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο καθηγητής Οικονομίας των Τηλεπικοινωνιών στο Duisburg-Essen University, Torsten Gerpott, δήλωσε: «Η Κομισιόν εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν αντέχουν στον ανταγωνισμό με τις αντίστοιχες ασιατικές και αμερικανικές εταιρείες, καθώς δεν έχουν το απαιτούμενο μέγεθος».

Share.

Leave A Reply