Ψηφιακές Υπηρεσίες Σύγκλισης στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

0

Περί τα 80 εκατ. ευρώ θα διατεθούν ως Ψηφιακές Υπηρεσίες Σύγκλισης στους πολίτες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος για να διευκολύνουν την πρόσβασή τους σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

digital-dna

Σύμφωνα με την πρόσκληση που απεύθυνε στη γενική γραμματεία Επικοινωνιών ο γενικός γραμματέας Μ. Δασκαλάκης ο στόχος είναι «Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ – Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα». Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) και εντάσσεται στο πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση.

Ειδικότερα, οι βασικοί στόχοι της Πρόσκλησης είναι:

–         Η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών, «δικαιούχων» του κοινωνικού μερίσματος (όπως περιγράφονται στην κείμενη νομοθεσία), σε τεχνολογίες ΤΠΕ.

–         Η μείωση του ψηφιακού χάσματος στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης, μέσω της σταθερής πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο και την χρήση υπολογιστή τύπου tablet, netbook ή laptop.

–         Η αύξηση της χρήση του διαδικτύου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

–         Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών μέσω κατάρτισης.

Ενδεικτικά, οι προτεινόμενες πράξεις που θα χρηματοδοτηθούν  δύνανται να αφορούν σε παροχή στον πολίτη συνδρομής ευρυζωνικής σύνδεσης,ηλεκτρονικού υπολογιστή τύπου tablet ή φορητού υπολογιστή τύπου netbook ή laptop και o εκπαίδευσης σε χρήση ΤΠΕ.

Όπως επισημαίνεται η δράση θα είναι ανοιχτή σε όλες τις προμηθεύτριες επιχειρήσεις, με ισότιμους όρους.

Share.

Leave A Reply