Νέο portal της Kaspersky Lab φέρνει τον ψηφιακό κόσμο στο επίκεντρο

0

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει ένα νέο portal που φιλοξενεί μια σειρά από μοναδικά διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αποτυπώνουν σε πραγματικό χρόνο την εικόνα του ψηφιακού κόσμου και των χρηστών του. Το νέο portal της εταιρείας συγκεντρώνει στατιστικές πληροφορίες από όλο τον κόσμο σχετικά με το τι κάνουν οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο, ποιες συσκευές χρησιμοποιούν και τι απειλές αντιμετωπίζουν.

kaspersky-winity

Το portal kaspersky-cyberstat.com δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές απειλές. Για παράδειγμα, αναγνωρίζει ποιο malware παρουσιάζει πιο έντονη δραστηριότητα αυτή τη στιγμή και τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει στους χρήστες και τις συσκευές τους. Επιπλέον, αξιολογεί τις πιο διαδεδομένες διαδικτυακές απειλές και παρουσιάζει τις χώρες που δέχτηκαν τις περισσότερες επιθέσεις τον τελευταίο μήνα, καθώς και τον αριθμό των διαφορετικών δειγμάτων malware που ανιχνεύονται κάθε μέρα.

Το νέο portal διαθέτει, ακόμα, στατιστικά στοιχεία για το συνολικό αριθμό των χρηστών του Διαδικτύου παγκοσμίως, καθώς και για τον αριθμό των νέων χρηστών του Internet. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να δουν πόσα email στέλνονται κατά τη διάρκεια του έτους σε όλο τον κόσμο, τον αριθμό των blog posts ή των tweets που «ανέβηκαν» τις τελευταίες 24 ώρες, πόσα καινούρια κινητά τηλέφωνα πωλούνται κάθε μέρα και πόσες ιστοσελίδες πέφτουν θύματα ψηφιακής επίθεσης.

«Κάθε μέρα, ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου και των συσκευών αυξάνεται σημαντικά, όπως – δυστυχώς – και ο αριθμός και η ποικιλία των ψηφιακών απειλών. Μόνο οι κακόβουλες εφαρμογές για φορητές συσκευές που έχουμε συλλέξει ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια», σχολίασε ο Sergey Novikov, Deputy Director της Ομάδας Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky Lab«Δημιουργώντας μια ακριβή εικόνα του ψηφιακού κόσμου με στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από δικές μας πηγές, αλλά και από πηγές τρίτων, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε ότι ο ψηφιακός κόσμος επεκτείνεται με απίστευτους ρυθμούς. Αυτή η αύξηση δεν προσφέρει μόνο νέες ευκαιρίες, αλλά φέρνει και νέους κινδύνους», συμπλήρωσε.

Μέρος των στατιστικών στοιχείων που παρουσιάζονται στο νέο portal προέρχονται από την cloud-based υπηρεσία Kaspersky Security Network, η οποία παρέχει πληροφορίες για νέες απειλές σε πραγματικό χρόνο. Αυτές οι απειλές εντοπίζονται από τα προϊόντα της Kaspersky Lab καθώς και από άλλες πηγές, όπως τις online στατιστικές υπηρεσίες “worldometers.info” και “realityclock.com”.

Οι αναλυτές antivirus της εταιρείας ανά τον κόσμο επεξεργάζονται τις πληροφορίες σχετικά με τις νέες ψηφιακές απειλές. Δουλεύοντας σε διαφορετικές ζώνες ώρας, οι ειδικοί της Kaspersky Lab παρακολουθούν διαρκώς το Διαδικτύο για νέες απειλές. Αμέσως μόλις εντοπίζονται, οι νέες απειλές προστίθενται στις βάσεις δεδομένων antivirus όλων των προϊόντων της Kaspersky Lab. Μέσα από το virtual tour, μπορείτε να δείτε από πρώτο χέρι τη δουλειά των αναλυτών της εταιρείας, καθώς και το εργαστήριο antivirus της Kaspersky Lab στη Μόσχα. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, η Kaspersky Lab παρουσίασε και το διαδραστικό χάρτη ψηφιακών απειλών – μια online υπηρεσία που παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο ψηφιακά περιστατικά από όλο τον κόσμο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply