Η Mellon Technologies γίνεται 20 χρονών

0

Είκοσι χρόνια επιτυχημένης πορείας γιορτάζει φέτος η Mellon Technologies, μητρική εταιρεία του Ομίλου Εταιρειών Mellon και μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής με ηγετικό ρόλο στο χώρο των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του business process management.

 mellon_technologies

Είκοσι χρόνια πριν, η απελευθέρωση της λιανικής τραπεζικής στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με τη ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέστησαν απαραίτητη την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για την ανταγωνιστική ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα μας. Η ανάγκη αυτή σηματοδότησε και την απαρχή της Mellon Technologies, η οποία από το ξεκίνημά της στόχευσε στην παροχή εξειδικευμένων τεχνολογικών λύσεων, που θα κάλυπταν τις αυξανόμενες απαιτήσεις των τραπεζών για ταχεία ανάπτυξη του δικτύου τους και διάθεση ανταγωνιστικών χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

Σταδιακά, η Mellon Technologies εξελίχθηκε σε αξιόπιστο φορέα καινοτομίας και πρωτοπόρων λύσεων στο χώρο των συναλλαγών, διευρύνοντας το πεδίο δραστηριοποίησής της και εκτός του τραπεζικού κλάδου. Παράλληλα, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς για πιο ευέλικτες δομές και αύξηση της παραγωγικότητας, η εταιρεία επένδυσε και στην ανάπτυξη της δραστηριότητας του outsourcing με βασικούς πυλώνες τις υπηρεσίες Call Center και Business Process Management.

Η πορεία αυτή σύντομα ξεπέρασε τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας: από το 2000, έτος ίδρυσης της πρώτης θυγατρικής στην Κύπρο μέχρι και σήμερα, η Mellon επέκτεινε την παρουσία της πραγματοποιώντας άμεσες επενδύσεις σε χώρες της Κεντρικής και ΝΑ Ευρώπης. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν με στέρεα βήματα στη δημιουργία ενός πολυεθνικού Ομίλου 17 εταιριών, με περισσότερους από 2500 εργαζομένους και παρουσία σεΕλλάδα, Κύπρο, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Κόσσοβο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Πολωνία, Ουκρανία, καθώς και γραφεία για μελλοντική ανάπτυξη σε Τουρκία και Αίγυπτο.

Σήμερα η Mellon Technologies συνεχίζει να καινοτομεί, με έμφαση στον χώρο των ψηφιακών συναλλαγών, επενδύοντας στην ανάπτυξη λύσεων και εφαρμογών γύρω από τις έξυπνες συσκευές και τις ανέπαφες πληρωμές, την είσοδο σε κάθετες αγορές με λύσεις όπως η πληρωμή με κάρτα σε αντλίες βενζίνης, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες outsourcing για την ανάπτυξη, διαχείριση, και υποστήριξη δικτύων τερματικών. Παράλληλα, αντίστοιχες επενδύσεις πραγματοποιούνται και σε επίπεδο Ομίλου, τόσο για την ενίσχυση του μεριδίου αγοράς στον τομέα των λύσεων τεχνολογίας όσο και για την περαιτέρω βελτίωση των άλλων δυο βασικών δραστηριοτήτων της Mellon, των υπηρεσιών Call Center και των υπηρεσιών Business Process Management.

Με αφορμή της επέτειο 20 ετών της Mellon Technologies, o Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της Mellon Technologies, Χάρης Κωνσταντινίδης σχολιάζει: «Είκοσι χρόνια πριν δημιουργήσαμε την εταιρία μας με όραμα να αποτελέσουμε βασικό τεχνολογικό εταίρο για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών στη χώρα μας. Η μέχρι τώρα πορεία μας έδειξε ότι το όραμα μας είναι βάσιμο και ότι έχουμε τα εχέγγυα να το υλοποιήσουμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε μία γεωγραφική ζώνη που ξεπερνά τα εκατό εκατομμύρια κατοίκους. Για το μέλλον, στόχος είναι να παραμείνουμε στην αιχμή των εξελίξεων μέσα από το πάθος μας για την τεχνολογία και τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας καινοτόμες, ποιοτικές λύσεις και υπηρεσίες που προσφέρουν πραγματική αξία στον τρόπο που επιχειρούν».

Share.

Leave A Reply