Η Google σχεδιάζει τη δημιουργία δορυφορικού δικτύου internet, δίνοντας πρόσβαση στο διαδίκτυο σε αγροτικές και δύσβατες περιοχές που δεν καλύπτονται από τις επίγειες υπηρεσίες.

o3b-network-satellite

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται αρχικά στο 1 δισ. δολ., ωστόσο, καθώς οι 180 mini δορυφόροι που θα αποτελούν το δίκτυο, μπουν σε τροχιά, το κόστος θα αυξηθεί στα 3 δισ. δολ.

Το δίκτυο θα κινείται σε τροχιά γύρω από τη γη και σε σχετικά χαμηλό ύψος  ούτως ώστε να μειωθεί το latency στη σύνδεση.

Η Google έχει υποστηρίξει παρόμοια προσπάθεια της O3b Networks Ltd κατά το παρελθόν, και πλέον έχει προσλάβει τον ιδρυτή της startup δορυφορικών επικοινωνιών, Γκρεγκ Γουάιλερ, ο οποίος θα ηγηθεί του project. Εκτός από τον Γουάιλερ, η Google έχει εντάξει στο δυναμικό της μηχανικούς της Space Systems/ Loral LLC για να δουλέψουν πάνω στο εγχείρημα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply