Πουλά τις μετοχές της Deutsche Telekom η Γερμανική κυβέρνηση (;)

0

Το ενδεχόμενο πώλησης κάποιου μεριδίου της από την Deutsche Telekom θα πρέπει να εξετάσει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ομοσπονδιακού γραφείου ελέγχου της Γερμανίας.

deutsche-telekoms-head-office-in-bonn-germany-o

Σε δηλώσεις του στην Die Welt, αντιπρόεδρος του “Bundesrechnungshof”, Christian Ahrendt, επισήμανε: “η διατήρηση μετοχών της Deutsche Telekom δεν πρέπει να αποτελεί πλέον μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης. Ο τομέας της τηλεφωνίας δεν είναι δουλειά του κράτους”.

Η γερμανική κυβέρνηση κατέχει σήμερα το 31,9% των μετοχών της Deutsche Telekom: το 14,5% άμεσα, κι ακόμα ένα 17,4% μέσω του κρατικού ελέγχου της τράπεζας KfW.

Μια ενδεχόμενη πώληση των μετοχών της Deutsche Telekom από την Γερμανική κυβέρνηση, θα ασκούσε σχετική πίεση και στις Η.Π.Α., που θεωρούν τη συμμετοχή στην  T-Mobile USA υπόθεση ύψιστης στρατηγικής σημασίας.

Παράλληλα, θα προκαλούσε σχετική χαλάρωση των κανόνων για την ξένη ιδιοκτησία των εταιρειών τηλεπικοινωνίας, καθώς ως έχει η κατάσταση, ενδεχόμενες συγχωνεύσεις απαιτούν ειδική έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Share.

Leave A Reply