Στη δημοσιότητα η λίστα των offshore

0

Τρεις κατηγορίες δεδομένων αποτελούν δεσμεύσεις του διετούς Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση 2014 – 2016 που παρουσίασε σήμερα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε ειδική ημερίδα στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών: η ανοιχτή διάθεση των γεωχωρικών δεδομένων, των πολιτιστικών δεδομένων και των εξωχώριων (offshore) εταιριών.

open-data

Ειδικά για τις εξωχώριες εταιρίες με έδρα στην Ελλάδα θα διατίθεται η λίστα σε επεξεργάσιμη μορφή, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, αλλά και την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς.

Το Σχέδιο Δράσης έχει τεθεί, σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση στο www.opengov.gr, προκειμένου μέσα από το διάλογο και την αξιοποίηση των προτάσεων, να οριστικοποιηθεί και να υποβληθεί επίσημα στη Διεθνή Πρωτοβουλία Open Government Partnership, τον Ιούνιο του 2014.

Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται με το Σχέδιο Δράσης, δομούνται σε τρεις βασικές κατευθύνσεις:

 

1)   Ενθάρρυνση της δημόσιας συμμετοχής

2)   Ανοιχτά δημόσια δεδομένα

3)   Ακεραιότητα και λογοδοσία

 

Σύμφωνα με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου εκπονήθηκε σε άμεση συνάρτηση τόσο με τη Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση 2014 – 2020, όσο και με τη Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2014 – 2016.

Share.

Leave A Reply