Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα

0

Ακόμα ένα επιχειρησιακό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης – ΥΔΜΗΔ (Δευτέρα 5 Μάιου), ενώ όπως ομολόγησε η αρμόδια υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου το προηγούμενο 2007 – 2013 στάθηκε αδύνατον να εκτελεστεί με συνέπεια 120 εκατ. ευρώ να μεταφερθούν σε άλλα έργα.

christofilopoulou

Ο προϋπολογισμός του νέου επιχειρησιακού προγράμματος του ΥΔΜΗΔ που θα τεθεί προς έγκριση είναι 376 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων,  176 εκατ. ευρώ είναι από το ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης, το ΕΤΠΑ και 200 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο. Οι στρατηγικοί άξονες του αφορούν την ενίσχυση της οργανωτικής, θεσμικής και επιχειρησιακής ικανότητας του κράτους και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Στόχος είναι τα επόμενα επτά χρόνια, η ελληνική Δημόσια Διοίκηση να γίνει ευέλικτη, εξωστρεφής και αποτελεσματική. Να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, λειτουργώντας ως βασικός πυλώνας για την ανάκαμψη της χώρας.

Η υφυπουργός  μίλησε και για το Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση 2014 – 2020, η τελική φάση διαβούλευσης του οποίου θα γίνει στο τέλος Μαΐου, οπότε και θα υποβληθεί για έγκριση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Θα υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων με φορείς αλλά και με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Share.

Leave A Reply