6000 θέσεις ΙΤ-security στις ΗΠΑ

0

Αν είστε επαγγελματίας του ΙΤ security, η είδηση αυτή σας ενδιαφέρει.  Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Υπουργείο Άμυνας αναζητεί απεγνωσμένα όλο και περισσότερους ειδικούς για να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.

it_security

Αυτό είναι το συμπέρασμα των πρόσφατων εκθέσεων των προαναφερόμενων κυβερνητικών οργανισμών σχετικά με τη ζήτηση για κάλυψη θέσεων ειδικών στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με το Business Week , το Πεντάγωνο σχεδιάζει να τριπλασιάσει το προσωπικό που ασχολείται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από το 2016, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα με σχετική του τοποθέτηση ο υπουργός Άμυνας Chuck Hagel. Επιπλέον, το FBI σχεδιάζει να προσθέσει 1.000 ειδικούς πράκτορες και 1.000 αναλυτές κατά το προσεχές έτος που θα είναι ειδιευμένοι στα κυβερνο-εγκλήματα και θα εντοπίζουν τις απειλές που προέρχονται από το διαδίκτυο . Συνολικά λοιπόν, μόνο από αυτούς τους δύο οργανισμούς θα ζητηθεί η πλήρωση 6.000 θέσεων « κυβερνο – πολεμιστών ” μέχρι το 2016

Βέβαια ο μεγάλος αυτός αριθμός αναγκών οδηγεί και σε κάποια προβλήματα που προκαλούνται λόγω περιορισμών των Ομοσπονδιακών νόμων σχετικά με προσλήψεις σε κυβερνητικές θέσεις σχετικές με την ασφάλεια.

Ένα εμπόδιο είναι ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα με την επωνυμία «cybercorps» πρέπει να είναι πολίτες των ΗΠΑ . Κάτι που αυτομάτως εξαιρεί πάνω από το 70% των υποψηφίων που έλαβαν μεταπτυχιακό τίτλο στη μηχανική υπολογιστών στις σχολές των  ΗΠΑ .

Επίσης, άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι το Δημόσιο των ΗΠΑ, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε επίπεδο αμιβών τοον ιδιωτικό τομέα ο οποίος προσφέρει πολλαπλάσιες αμποιβές στα ταλέντα και τους καταξιωμένους επαγγελματίες.

Έτσι, με μη ανταγωνιστικές αμοιβές και αυστηρές απαιτήσεις εκπαίδευσης είναι μόνο ένα μικρό μέρος της πρόκλησης είναι η πρόσληψη. Άλλα εμπόδια περιλαμβάνουν τις υπερβολικές απαιτήσεις, καθώς και οι ανάγκες μυστικότητας και διακριτικής παρακολούθησης της προσωπικής ζωής των εργαζομένων από κυβερνητικά όργανα εσωτερικής ασφαλείας.

Ακόμα και όταν κάποιος θεωρεί ότι έχει πατριωτικό καθήκον να υπηρετήσει το έθνος, είναι αμφίβολο αν θα περιμένει πάνω από έξι μήνες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης λέει ο Mark Weatherford , ο πρώην επικεφαλής της κυβερνο-ασφάλειας στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Share.

Leave A Reply