Με διαφημίσεις και ανακοινώσεις συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote – Vodafone, κάνοντας για άλλη μια φορά αισθητό τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, σε περίοδο αιχμής όπως είναι το Πάσχα.

cosmote_vs_vodafone1

Το όλο θέμα έφθασε και στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ). Το ΣΕΕ εξέτασε τις καταγγελίες των Vodafone και Wind εναντίον των διαφημίσεων της Cosmote με την επίκληση των μετρήσεων του SpeedTest, αλλά και καταγγελία εναντίον της Vodafone για  διαφήμιση με βάση υπεροχή του δικτύου της. Οι αποφάσεις αναμένονται άμεσα και από αυτές θα κριθεί αν οι διαφημίσεις θα συνεχιστούν ή όχι.

Η Cosmote η οποία έχει σε εξέλιξη μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για το 4G δίκτυό της στηρίζει την καμπάνια της στις μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA και επικοινωνεί πως στο mobile internet διαθέτει 27% ταχύτερο δίκτυο από τον δεύτερο πάροχο. Σε ανακοίνωσή της στο μεταξύ, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η κάλυψή  της σε 4G αγγίζει το 60% καθώς και ότι κανένας άλλος πάροχος κινητής δεν έχει ανακοινώσει πληθυσμιακή κάλυψη 4G. Επίσης, επικαλούμενη άλλες έρευνες προσθέτει ότι διαθέτει τις καλύτερες υπηρεσίες ποιότητας φωνής, ποιότητας σήματος κ.λ.π.  και συμπληρώνει πως στην Ελλάδα είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει στους συνδρομητές της χωρίς  χρέωση, τη  εμπειρία των υπηρεσιών φωνής υψηλής ευκρίνειας (High Definition Voice – HD Voice).

Η παραπάνω ανακοίνωση της Cosmote ήταν απάντηση σε ανακοίνωση της Vodafone η οποία με τη σειρά της σημειώνει ότι επεκτείνει διαρκώς το 4G δίκτυό της, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να κάνουν χρήση υπηρεσιών δεδομένων με ταχύτητες έως 10 φορές πιο γρήγορες σε σχέση με άλλες τεχνολογίες, ενώ με τη συνεχή αναβάθμιση και εξέλιξη του δικτύου φωνής, οι πελάτες της Vodafone βγάζουν εύκολα και γρήγορα κλήση με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100%, και απολαμβάνουν καθαρό ήχο, χωρίς παράσιτα και θόρυβο στην επικοινωνία τους.

Η Vodafone κάνει λόγο για επενδύσεις στο δίκτυό της που τα τελευταία 5 χρόνια ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ. Η απάντηση της Cosmote ήταν πως το ίδιο διάστημα  έχει επενδύσει σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε δίκτυο και υποδομές καθώς και ότι ο όμιλος ΟΤΕ πραγματοποιεί πάνω από το 60% του συνόλου των επενδύσεων που γίνονται στις τηλεπικοινωνίες.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply