Μικρή συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση της Ψηφιακής Ελλάδας

0

Μόνον 4 πολίτες και κανένας φορέας έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής στη δημόσια διαβούλευση για τη Στρατηγική για την Ψηφιακή Ανάπτυξη της χώρας, την περίοδο 2014-2020 και ενώ απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί 3 μέρες.

DigitalGreece2020

Αλλά και τα 4 αυτά σχόλια είναι γενικόλογα. Το ένα μάλιστα επισημαίνει απλώς ότι το κείμενο έχει ορθογραφικά λάθη, χωρίς να εισέρχεται στην ουσία του θέματος, ενώ ένα άλλο από τα τέσσερα σημειώνει εύστοχα ότι από κείμενο απουσιάζει η αποτίμηση του έγινε από το προηγούμενο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ψηφιακή ανάπτυξη 2007 – 2013.

Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει θέσει τη Στρατηγική για την Ψηφιακή Ανάπτυξη της χώρας σε δημόσια διαβούλευση από τις 28 Μαρτίου.

Πρόκειται για έλλειψη ενδιαφέροντος επί τους θέματος, ή δεν έχουμε ακόμα εκπαιδευτεί να συμμετέχουμε στις δημόσιες διαβουλεύσεις και δεν ενημερωνόμαστε για αυτές; Ωστόσο οι φορείς που είναι; Σε άλλες δημόσιες διαβουλεύσεις π.χ. για θέματα που άπτονται της χωροταξίας και της πολεοδομίας υπάρχει συμμετοχή αρκετών πολιτών και φορέων.

Τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που, όπως αναφέρεται στο κείμενο της Στρατηγικής για την Ψηφιακή Ανάπτυξη, η Ελλάδα έως το 2013 υστερούσε του μέσου ευρωπαϊκού όρου στο Ψηφιακό Βαθμολόγιο σε 65 από τους 84 δείκτες, ή με άλλα λόγια στο 77% των δεικτών που εξετάζονται…


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply