Σε κατάπαυσης πυρός οδηγούνται Apple και Samsung, αναμένοντας το αποτέλεσμα της δικαστικής διαδικασίας για τη μεταξύ τους διένεξη, με τους Αμερικάνους να διεκδικούν από τους Κορεάτες χρηματική αποζημίωση για παραβίαση πατεντών.

apple-vs-samsung1

Ποσό 40 δολ. ανά συσκευή που παραβιάζει πέντε πατέντες της Apple θα κληθεί να καταβάλει η Samsung στην Apple, στην περίπτωση που δικαιωθεί η δεύτερη στη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη για τις πατέντες. Κι αν τα 40 δολ. ακούγονται… λίγα, το συνολικό ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. δολ.

Η Apple κατηγορεί τη Samsung για συστηματική αντιγραφή στο επίπεδο των personal computing devices, με τον Κορεατικό αντίλογο να υποστηρίζει το αντίθετο ακριβώς, δηλαδή την πρωτοπορία στις mobile συσκευές και την εκμετάλλευση πολλών εκ των καινοτομιών της από την Apple.

Με τη συνεχή άνοδο της αγοράς στο mobile, προβλέπεται πως τέτοιου είδους… εχθροπραξίες θα συνεχίσουν να υφίστανται, καθώς τα οικονομικά μεγέθη που διακυβεύονται είναι αστρονομικά.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply