Τη στρατηγική του ΟΤΕ για τα επόμενα χρόνια, με έμφαση το 2014, ανέπτυξε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μ.Τσαμάζ, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Michael Tsamaz (2)appr

Μεταξύ άλλων, αναφορικά με τα δίκτυα νέας γενιάς, επισήμανε ότι το VDSL μέσα στο 2014 θα έχει φτάσει σε 1.300.000 νοικοκυριά, δηλαδή πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 30%.

Αντίστοιχα στην κινητή, η Cosmote σχεδιάζει στο ίδιο διάστημα να έχει ανεβάσει την πληθυσμιακή κάλυψη του 4G στο 70%.

Στο επενδυτικό πλάνο του ο ΟΤΕ -που έχει ανακοινώσει ότι για το διάστημα 2013-2016 θα διαθέσει 1,2 δισ ευρώ – περιλαμβάνει και το FTTH / FTTB, το οποίο αν ξεκινήσει φέτος θα είναι σε πιλοτική βάση και μόνο σε επιλεγμένους πελάτες.

Σύμφωνα επίσης με τον κ.Τσαμάζ, ο ανταγωνισμός στην κινητή έχει χάσει την ψυχραιμία του. Ενώ αντίθετα η Cosmote -παρά το γεγονός ότι η αγορά έχει χάσει τα τελευταία χρόνια περίπου το 50% των εσόδων της- έχει καταφέρει -με βάση τις εκτιμήσεις του Οργανισμού- να αυξήσει το μερίδιό της σε επίπεδο EBITDA από 40% στο τέλος του 2007, σε 63% στο τέλος του 2013. Σε επίπεδο εσόδων, το 2007 ο ΟΤΕ είχε μερίδιο 37% επί του συνόλου της αγοράς , ενώ στο τέλος του 2013 έφτασε στο 52%.

Επίσης ο κ.Τσαμάζ σημείωσε ότι ο ΟΤΕ θα συμμετέχει στο Σύζευξις ΙΙ καθώς και στο έργο που αφορά την ανάπτυξη του δικτύου WiFi ελεύθερης πρόσβασης. 

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του κ.Τσαμάζ σχετικά με τις κυοφορούμενες εξελίξεις στο τοπίο της τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ αρνήθηκε την οποιαδήποτε πρόθεση για εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς του Ομίλου για τη Cyta Κύπρου και κατ’επέκταση της Cyta Hellas. 

Τέλος αναφερόμενος στην αλλαγή της επωνυμίας του Ρουμανικού κλάδου σε Τ-Mobile, διευκρίνισε ότι ο ίδιος θα εισηγηθεί θετικά, αλλά ταυτόχρονα απέκλεισε κατηγορηματικά παρόμοια εξέλιξη στην Ελλάδα.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply